Η McLaren το έχει ανακοινώσει ότι θα παρουσιάζει νέο μοντέλο κάθε χρόνο. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει ότι θα παρουσιάσουν έως το 2014 την hardcore έκδοση της MP4-12C, η οποία θα βασίζεται πάνω στην αγωνιστική MP4-12C GT3 και θα βγει σε παραγωγή μόλις σε 20 μονάδες. Υπάρχουν επίσης φήμες ότι θα δούμε σύντομα την ανοικτή MP4-12C, ένα entry-level μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί απέναντι από την Porsche 911 αλλά και τον αντικαταστάτη της McLaren F1.

Μέχρι σήμερα δεν ξέραμε τίποτα, για τον αντικαταστάτη της McLaren F1, την νέα ναυαρχίδα των Βρετανών αλλά το Autocar μας δίνει τις πρώτες πληροφορίες. Το “Mega Mac” όπως το αναφέρει θα φορά πιθανότατα έναν V8 απόδοσης 799 ίππων με 800 Nm ροπής και θα βγει στην αγορά το 2014. Τι επιδόσεις θα έχει αναρωτιέσαι. Το βρετανικό site αναφέρει ότι η νέα McLaren θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα, 0-160 χλμ/ώρα σε 5.5 δευτερόλεπτα ενώ μέσα σε 20 δευτερόλεπτα θα έχει πιάσει τα 320 χλμ/ώρα (η Veyron τα πιάνει σε 22 δευτ). Ο κινητήρας θα βρίσκεται ασφαλώς στο πίσω μέρος και θα αναπτυχθεί με την βοήθεια της Ricardo. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων της Graziano

Στιλιστικά θα έχει μια ομοιότητα με τις MP4-12C και McLaren F1 και οι διαστάσεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές της MP4-12C. Φημολογείται ότι η καμπίνα του θα έχει έναν μικρό χώρο αποσκευών πίσω από τα καθίσματα ενώ θα τοποθετηθεί σύστημα καταγραφή δεδομένων και μια κάμερα ώστε ο οδηγός να γράφει μόνος του onboard video. Το σασί της θα monocoque από carbon, παρόμοιο με αυτό της MP4-12C. Ο αναρτήσεις θα είναι τεχνολογίας pushrod, όπως της Aventador, ενώ το traction control θα έχει 5 ρυθμίσεις. Τα φρένα δεν θα μπορούσε να μην είναι carbon-κεραμικά της Brembo και θα εφοδιάζονται με σύστημα Brake Steer για να ελεγχθεί η υποστροφή. Το ABS και το ESP να απενεργοποιούνται πλήρως, θα ελέγχονται όμως μέσω GPS ώστε να μην απενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε δημόσιο δρόμο.

Η τιμή της θα κυμαίνεται γύρω στις €400.000 με €450.000 και θα βγει στη παραγωγή σε μόλις 500 μονάδες.

[Πηγή: Autocar]