McLaren MP4-12C. Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά

Σχετικά άρθρα

6 μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση της, η McLaren έδωσε στην δημοσιότητα τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του νέου της supercar. Με όνομα MP4-12C το νέο διθέσιο supercar των Άγγλων εφοδιάζεται με έναν 3.8 λίτρων biturbo κινητήρα απόδοσης 600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ που έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Ricardo. Ο κινητήρας που μπορεί να στροφάρει μέχρι τις 8.500 σ.α.λ, έχει ροπή 60 κιλών διαθέσιμα από τις 3.000 σ.α.λ με τα 48 από αυτά να είναι διαθέσιμα μόλις από τις 2.000 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα. Το supercar σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μέσα στο εργοστάσιο και χρησιμοποιεί πάρα πολλές τεχνολογίες και καινοτομίες δανεισμένες από το μονοθέσιο της Formula 1.

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 7-τάχυτου κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποία διαθέτει αλουμινένια paddles πίσω από τιμόνι. Το κιβώτιο διαθέτει το σύστημα Pre-Cog το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να φορτώσει την επόμενη ταχύτητα πατώντας μέχρι την μέση της διαδρομής το paddle και όταν χρειαστεί η αλλαγή να γίνεται αστραπιαία.Υπάρχουν διαθέσιμα 3 προγράμματα (Normal, Sport και Track) χαρτογράφησης καθώς και 2 ακόμη προγράμματα (H και P). Το πρόγραμμα “H” αλλάζει το βάρος του τιμονιού, την σκληρότητα των αναρτήσεων και την απόκριση του ESP ενώ το πρόγραμμα “P” αλλάζει την απόκριση του γκαζιού, τον χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων και τον ήχο του κινητήρα.

Αν και θα αναμένατε carbon κεραμικά φρένα, η McLaren τοποθέτησε τεράστιους μεταλλικούς δίσκους αφού αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε ειδικό κράμα που είναι ελαφρύτερο από τους αντίστοιχους carbon. Τα φρένα εφοδιάζονται με σύστημα Brake Steer για να ελεγχθεί η υποστροφή.

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί από carbon και αλουμίνιο και έχει διαστάσεις 4.507m μήκος, 1.908m πλάτος, 1.119m ύψος και μεταξόνιο 2.670μ. Το συνολικό του βάρους δεν ξεπερνά τα 1.300 κιλά με την “μπανιέρα” να είναι κατασκευασμένη από carbon βάρους 176 κιλών. Οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 300 γρ/χλμ, σημαντικά χαμηλότερες από τους κύριους ανταγωνιστές της Mercedes-Benz SLS AMG και Ferrari 458 Italia. Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα τελευταία gadget όπως μια οθόνη 7″ με σύνδεση Wi-Fi.

H McLaren σκοπεύει να βγάλει στην παραγωγή μόλις 1.000 αυτοκίνητα αλλά μάλλον θα αλλάξει γνώμη αφού ήδη έχει 1600 προ-παραγγελίες! Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2011 στο νέο εργοστάσιο που έχει κατασκευαστεί δίπλα από την βάση της F1 στο Woking της Αγγλίας. Το εργοστάσιο σχεδιάστηκε από τους “Foster and Partners” και στοίχισε €45 εκατ. Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων θα γίνει την άνοιξη του 2011 από 35 επιλεγμένους αντιπροσώπους σε 19 χώρες. Η McLaren MP4-12C θα κοστίζει από €140.000 έως €195.000.

Στο video που ακολουθεί οι δύο πιλότοι της McLaren Lewis Hamilton και Jenson Button δοκιμάζουν το νέο supercar με τον Hamilton να δηλώνει ότι θα το πάρει.

Τεράστια photogallery, videos και αναλυτικό δελτίο τύπου στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=CXnBMUwTmc8

httpvh://www.youtube.com/watch?v=sAzJuyt8EAU

[Πηγή: McLaren]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...