H McLaren θα κατασκευάσει την σκληροπυρηνική έκδοση της MP4-12C, βασισμένη στην MP4-12C GT3

Σχετικά άρθρα

Με την παρουσίαση της αγωνιστικής McLaren MP4-12C GT3 άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι η McLaren θα παρουσιάσει και την σκληροπυρηνική έκδοση παραγωγής της MP4-12C, ως μέρος του σχεδίου να παρουσιάζουν νέο μοντέλο κάθε χρόνο. Η παραγωγή της αναμένεται έως το 2014 και θα περιοριστεί σε μόλις 20 μονάδες, και θα κοστίζει γύρω στις €345.000.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τι κινητήρα θα φορά η έκδοση αυτή, αφού η αγωνιστική MP4-12C GT3 φορά τον ίδιο twin-turbo V8 κινητήρα 3.8-λίτρων με το μοντέλο παραγωγής ο οποίος στην περίπτωση αποδίδει 100 άλογα λιγότερα (500) ώστε να πληροί τα στάνταρ της κατηγορίας GT3.

Μπορεί ο κινητήρας να δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις ώστε να αποδίδει περισσότερα άλογα, αλλά η διαφορά θα έρθει από την μείωση του βάρους, όπως έχει γίνει με τις Lamborghini Gallardo Superlegerra, Porsche 911 GT3 RS, και Ferrari 430 Scuderia. O CEO της McLaren Αntony Sheriff φαίνεται να δήλωσε ότι δεν θέλουν να γίνουν σαν την Porsche με τις ατελείωτες εκδόσεις της 911, αλλά να προσφέρουν μόνο μια hardcore έκδοση της MP4.

[Πηγή: Inside Line]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...