Ίσως είναι πιο εύκολη η συμμετοχή μας σε ένα GP της Formula 1 από ότι μπορεί να νομίζουμε ότι είναι. Το Μάιο για παράδειγμα είναι Low season για τα καράβια που ταξιδεύουν Πάτρα -Αγκόνα. Δίκλινη καμπίνα και το αυτοκίνητο κοστίζουν γύρω στα 300 ευρώ αλέ ρε τούρ, εάν κάνεις κράτηση 2 μήνες νωρίτερα.

Αεροπορικό εισιτήριο, κάνοντας early booking μπορείς να βρες από €150 – €300 / άτομο και ανάλογα σε πιο αεροδρόμιο θα προσγειωθείς, αλλά πρέπει να υπολογίζεται και ενοικίαση αυτοκινήτου που κοστίζει πάλι με early booking γύρω στα 50 ευρώ η μέρα (κατηγορίας golf, megane κλπ).

Για μένα 2 καλές προτάσεις λόγω της καλοκαιρινής περιόδου είναι τα GP του Μονακό και του Spa. Μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με το καράβι και το δικό του αμάξι άνετα.

Μια τρίτη πρόταση είναι το GP της Τουρκίας. 10 ώρες ως το συνοριακό σταθμό των κήπων και 3 ώρες ως τη Κων/λη. Αλλιώς οδικώς.

Κράτηση σε τριάστερο ξενοδοχείο, πάλι με early booking,  μπορεί να βρεθεί και με 150-180 το άτομο για 3 διανυκτερεύσεις. Ένα καλό site για hotel booking είναι το booking.com.

Τελευταίο tip από τη δική μου εμπειρία οργάνωσης του ταξιδιού, είναι να βρεθούν τα επίσημα site παροχής εισιτηρίων για τον εκάστοτε αγώνα. Αυτά έχουν τις καλύτερες τιμές και αυτά 1-2 μήνες πριν τον αγώνα θα βγάλουν προσφορές -αστραπή για όσα εισιτήρια δεν έχουν διαθέσει.

Ενδεικτική τιμή που βρήκα είναι προσφορά από 500 ευρώ το ένα για τον αγώνα της Κυριακής στο Μονακό, 200 ευρώ. Ποτέ μην αγοράσεις εισιτήριο από το site f1.com. Σε παραπέμπει σε ένα διανομέα που αυτό συνεργάζεται και έχει μακράν τα πιο ακριβά εισιτήρια.

Γενικά το κόστος μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά αν κάνεις ανά τρίμηνο και μια κράτηση (ξενοδοχείο, καράβι ή αεροπλάνο κ ενοικίαση αυτοκινήτου ,και τέλος εισιτήρια) είναι εφικτό. Απλά θέλει οργάνωση 10 μήνες πριν σίγουρα..

Τελευταίο tip, ποτέ μη πάρεις εισιτήριο στην εκκίνηση. Βλέπεις κάτι εντυπωσιακό μεν, αλλά από κει και πέρα, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα αυτοκίνητα που περνούν με 300 από μπρος σου και εν τέλει ξενερώνεις… Καλύτερα σε στροφή ή σε ευθεία που δεν αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα τα μονοθέσια.

[Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images]