Ο αγώνας της Βαρκελώνης έδειξε ότι ο ρυθμός της MP4-26 βελτιώθηκε αισθητά, και πλέον όλοι στη βρετανική ομάδα είναι αισιόδοξοι πως ο αγώνας στο Μονακό, αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι πολύ καλός γι’ αυτούς. Ο Martin Whitmarsh, πρόεδρος της McLaren, τονίζει πως η φύση της διαδρομής ταιριάζει στο μονοθέσιό τους. Επίσης, δηλώνει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους οδηγούς του. Αλλά ας μας τα πει καλύτερα ο ίδιος:

Και οι δύο οδηγοί μας έχουν κερδίσει το Grand Prix του Μονακό, και η McLaren έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ στους δρόμους του Πριγκιπάτου. Έχουμε κερδίσει τον αγώνα 15 φορές, που είναι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, και πάμε για να τις κάνουμε 16!

Ο ρυθμός μας στον αγώνα της Βαρκελώνης, και ιδίως στον 3ο τομέα της πίστας, φαινόταν πολύ αξιοσέβαστος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε ότι θα μας δώσει μια καλή ιδέα για το τι περιμένουμε στο Μονακό, επειδή περιέχει αργά, σταμάτα-ξεκίνα κομμάτια στην πίστα. Νομίζω ότι ένα από τα δυνατά σημεία της MP4-26 είναι τα χαμηλής ταχύτητας τμήματα, έτσι πιστεύω πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση από την αρχή του Σαββατοκύριακου.

Επιπλέον, δε νομίζω ότι το DRS και το KERS θα επηρεάσουν τη συγκέντρωση των οδηγών μας. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του να έχεις δύο τόσο δυνατούς οδηγούς είναι ότι είναι τόσο ικανοί που μπορούν να ασχοληθούν με αυτά τα πολύπλοκα συστήματα μέσα στο cockpit χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή τους.


[Πηγή: McLaren | Photo copyright: HOCH ZWEI]