Το CAR φαίρεται ότι έχει νέες πληροφορίες σχετικά με την νέα Porsche Boxster, γνωστή και ως 981, και τις μοιράζεται μαζί μας. Σύμφωνα με το Βρετανικό περιοδικό, η επόμενη γενιά της Boxster έχει σχεδιαστεί από το μηδέν. Ειδικά το μπροστά μέρος θα διαφέρει κατά πολύ από το σημερινό, ώστε να ξεχωρίζει από την 911. Θα διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, διαφορετικούς προφυλακτήρες, πλαϊνές εισαγωγές αέρα και ένα απότομο παρμπρίζ, κάνοντας έτσι το αυτοκίνητο να μην θυμίζει και πολύ την μεγάλη αδερφή.

Το συνολικό μήκος της θα αυξηθεί κατά 37 mm ενώ το μεταξόνιο κατά 60 mm. Αυτό θα κάνει τον χώρο επιβατών να είναι αυξημένος κατά 18mm. Το ύψος της θα μειωθεί κατά 10mm ενώ το μπροστά μέρος θα κοντύνει κατά 25mm. Το συνολικό της βάρος θα μειωθεί κατά 15 κιλά σε σχέση με την τωρινή γενιά, πέφτοντας στα 1.320 κιλά στην απλή έκδοση και στα 1.340 κιλά στην Boxster S.

Από μηχανικής πλευράς τώρα. Ο 2.7-λίτρων 6-κύλινδρος κινητήρας θα αντικατασταθεί από έναν νέο 4-κύλινδρο 2.5-λίτρων. Ο 2.5-λιτρος θα φορέσει twin-turbo και θα αποδίδει κοντά στα 365 άλογα με 470 Nm ροπής. Ο παλιός 2.7-λίτρων θα παραμείνει στην γκάμα και θα αποδίδει από 245 έως 270 άλογα με 280 Nm ροπής. Τέλος η Boxster S θα φορά έναν κινητήρα 3.4-λίτρων απόδοσης κοντά στα 319 άλογα με 360 Nm ροπής, 20 παραπάνω άλογα από αυτά την τωρινή έκδοση.

Το CAR αναφέρει ότι ο 2.5-λιτρος κινητήρας ίσως είναι διαθέσιμος σε πολλές εκδόσεις και έτσι ίσως αντικαταστήσει πλήρως τον γερασμένο 2.7-λίτρων

Η νέα Porsche Boxster έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον ερχόμενο Ιανουάριο και έτσι όσο πλησιάζουμε προς τα εκεί, θα γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

[Πηγή: CAR]