Πρόγραμμα ανάκλησης για τα Fluence και Megane III, ανακοίνωσε η η επίσημη αντιπροσωπεία της Renault στην ελληνική αγορά, PGA Ελλάδα ΕΠΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Η ανάκληση αφορά 829 αυτοκίνητα, με ημερομηνία παραγωγής από 01/10/2009 έως και 12/02/2010,  για τον λόγο ότι οι τριβές που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ της καλωδίωσης τροφοδοσίας του ηλεκτρικού συστήματος υποβοήθησης τιμονιού και του συνδέσμου (σταυρού) της κολώνας του τμονιού ενδέχεται να προκαλέσουν θόρυβο, βαριά αίσθηση τιμονιού και σε ακραίες καταστάσεις απώλεια της ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 40 περιπτώσεις παγκοσμίως που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο κανένα αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Renault προκειμένου να τοποθετηθεί ταινία ασφαλείας στο φις της καλωδίωσης της υποβοήθησης τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία PGA Ελλάδα ΕΠΕ στους αριθμούς 211 1070 700 και 800-11-11011.

[Πηγή: Renault]