Πρόγραμμα ανάκλησης για τα Fluence και Megane III, ανακοίνωσε η η επίσημη αντιπροσωπεία της Renault στην ελληνική αγορά, PGA Ελλάδα ΕΠΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Η ανάκληση αφορά 829 αυτοκίνητα, με ημερομηνία παραγωγής από 01/10/2009 έως και 12/02/2010,  για τον λόγο ότι οι τριβές που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ της καλωδίωσης τροφοδοσίας του ηλεκτρικού συστήματος υποβοήθησης τιμονιού και του συνδέσμου (σταυρού) της κολώνας του τμονιού ενδέχεται να προκαλέσουν θόρυβο, βαριά αίσθηση τιμονιού και σε ακραίες καταστάσεις απώλεια της ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 40 περιπτώσεις παγκοσμίως που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο κανένα αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Renault προκειμένου να τοποθετηθεί ταινία ασφαλείας στο φις της καλωδίωσης της υποβοήθησης τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία PGA Ελλάδα ΕΠΕ στους αριθμούς 211 1070 700 και 800-11-11011.

[Πηγή: Renault]

 • thymios

  Έτσι όπως έχουν γίνει τα σύγχρονα τιμόνια, αγοράζω ελαττωματικό Μεγκαν δίχως υποβοήθηση :lol:

 • Κωστας

  νομιζω οτι εισαι αρκετα υπερβολικος…τουλαχιστον το megan στριβει….

  • thymios

   Σαφέστατα και είμαι υπερβολικός! Φαίνεται άλλωστε οτι κάνω πλάκα. :) Το Μεγκάν προφανώς στρίβει, αλλά και πάλι, δε μίλησα για στρίψιμο, αλλά για αίσθηση τιμονιού! Προσωπικά οδηγώ ένα 306 και θεωρώ οτι έχει ένα από τα κορυφαία συστήματα διεύθυνσης των τελευταίων ετών. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα που τυχαίνει να οδηγώ συχνά, δυστυχώς έχουν αποκομμένη αίσθηση και πολύ λίγη πληροφόρηση. Δε συμφωνείς;

 • Κωστας

  οντως τα συγχρονα αμαξια εχουν την λεγομενη λαστιχενια αισθηση χωρις επαρκη πληροφορηση,αυτο δεν ισχυει για τα γαλλικα που αποδεδειγμενα εχουν και αισθηση και πληροφορηση,για τα δεδομενα της κατηγοριας.αν θες την τελεια “μηχανικη” αισθηση,πληροφορηση και ακριβεια πας σε Porsche,βεβαια θα μου πεις τι σου λεω τωρα…κουβεντα να γινεται…