Ο CEO του BMW Group, Norbert Reithoffer, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Βρετανικό What Car? δήλωσε ότι η γκάμα της MINI στο μέλλον θα αποτελείται από 10 μοντέλα. Ο Reithoffer βρέθηκε στην Αγγλία κατά την ανακοίνωση της επένδυσης £500 εκατομμυρίων (€562 εκατ.) για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς του MINI Cooper στο εργοστάσιο της εταιρίας την Οξφόρδη. Το επόμενο MINI Cooper θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, την UKL, την οποία θα την μοιράζεται με τα μπροστοκίνητα μοντέλα της BMW.

Η τωρινή γκάμα της ΜΙΝΙ αποτελείται από τα MINI Cooper (σε όλες τις εκδόσεις του (JCW κτλ) MINI Cabrio, MINI Clubman, MINI Countryman καθώς και από τα επερχόμενα MINI Coupe και MINI Roadster. 6 μοντέλα δηλαδή και έτσι υπάρχουν ακόμη 4 κενές θέσεις. Σίγουρα μία από αυτές, θα την πάρει η έκδοση παραγωγής του Rocketman.

[Πηγή: What Car? | Photo Copyright: JOERG KOCH/AFP/Getty Images]

 • gazokiller

  υπερβολικό line up…

 • Phaethon

  Χάνεται η αξία του ονόματος ΜΙΝΙ έτσι…
   
  Τι μανία έχουν όλοι οι Γερμαναράδες να έχουν υπερπλήρεις γκάμες???

  • γιατί θέλουν να πουλήσουν!

 • Από την στιγμή που η μηχανολογία των ρομπότ συναρμολόγησης τους δίνει αυτή την δυνατότητα καλά κάνουν.

  Το πρόβλημα είναι περσσότερο του πιθανού αγοραστή που μπερδεύεται με την πληθώρα των μοντέλων.Παρεμπιπτόντως προχθές είδα από κοντα το mini clubman και εντυπωσιάστικα από τους χώρους του και τις δυνατότητες που του δίνει η μόνιμη τετρακίνηση,δανεισμένη από τα μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας.