Το BBC ίσως σταματήσει την τηλεοπτική κάλυψη της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Η μετάδοση της Formula 1 από το BBC είναι ίσως η καλύτερη που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε όλο το κόσμο. Οι Eddie Jordan, David Coulthard, Jake Humphrey και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του BBC κάνουν εκπληκτική δουλειά που αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν να βλέπουν την μετάδοση τους. Βέβαια το ότι πάνε σε κάθε Grand Prix φαίνεται ότι έχει φέρει το BBC σε δύσκολη θέση, αφού το Βρετανικό κρατικό κανάλι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Έτσι αυτό ίσως το οδηγήσει στο να αφήσει την μετάδοση της F1.

Στην Αγγλία, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια που μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια διαφημίσεων από οποιοδήποτε θέλει να διαφημιστεί σε αυτούς, το BBC (British Broadcasting Corporation) λαμβάνει χρήματα από τους Άγγλους φορολογούμενους μέσω ενός ειδικού τέλος (όπως κάνουμε εμείς με την ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ). Με την Βρετανική κυβέρνηση να έχει παγώσει το τέλος αυτό εδώ και πολλά χρόνια, το BBC ίσως αναγκαστεί να κόψει το budget έως και 20% μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το συμβόλαιο με την FOM λήγει το 2013 και σύμφωνα με την Sunday Times (συμφερόντων Rupert Murdoch που πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θέλει να πάρει τα εμπορικά δικαιώματα της F1), το BBC δεν θα την ανανεώσει. Μέσα σε αυτά που θα κοπούν θα είναι πιθανώς και η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα τένις στο Wimbledon.

Ως τώρα δεν φαίνεται να επηρεάζεται το Top Gear, μια από τις εκπομπές που γεμίζουν με αρκετά χρήματα τα ταμεία του BBC. To BBC επίσημα έχει αρνηθεί να σχολιάσει την είδηση

[Πηγή: The Sunday Times | Photo Copyright: Gareth Cattermole/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...