Επίσημο ενδιαφέρον των Exor και News Corp. Αρνείται την πώληση της F1 ο Ecclestone

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται πως το θέμα με την πώληση της Formula 1 δεν θα κλείσει εύκολα. Ξέραμε ότι η προσέγγιση της News Corp ήταν φιλική, όμως τώρα το ενδιαφέρον των δύο εταιρειών γίνεται επίσημο. Ο Bernie Ecclestone αρνείται ξανά ότι η Formula 1 είναι προς πώληση, και το σίριαλ συνεχίζεται…

Η Exor, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Agnelli, η οποία κατέχει το 30% των μετοχών του Fiat Group, η οποία κατέχει τη Ferrari, έκανε την παρακάτω επίσημη δήλωση:

Η Exor, μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες επενδύσεων στην Ευρώπη, και η News Corporation, ο παγκόσμιος όμιλος μαζικής ενημέρωσης, επιβεβαιώνουν ότι είναι στα πρώτα στάδια της διερεύνησης της δυνατότητας δημιουργίας μιας κοινοπραξίας με στόχο τη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την ανάπτυξη της Formula 1 προς το συμφέρον των συμμετεχόντων και των φιλάθλων.

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, η Exor και η News Corporation θα προσεγγίσουν τους δυνητικούς εταίρους της μειονότητας και των βασικών ενδιαφερομένων τους αθλήματος. Δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια προσέγγιση των τωρινών ιδιοκτητών της Formula 1.

Από την πλευρά του ο CEO της CVC, η οποία κατέχει σε ποσοστό 70% τον όμιλο της Formula 1, δήλωσε ότι όποιος θέλει να γίνει κυρίαρχος της κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, θα πρέπει πρώτα να χτυπήσει την πόρτα των ιδιοκτητών της. Ο Bernie Ecclestone δήλωσε χαρακτηριστικά:

Θα πίστευε κανείς ότι αν κάποιος θέλει να την αγοράσει, θα έπρεπε να προσεγγίσει τους ανθρώπους στους οποίους ανήκει για να δουν αν θέλουν να την πουλήσουν.

Η CVC εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι έγινε προσέγγιση, αλλά ήταν φιλική. Φυσικά η δήλωση αναφέρει ότι θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της για οποιαδήποτε πώληση.

Κάτι μου λέει ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε τόσο γρήγορα. Ο 80χρονος έχει δηλώσει ότι μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά θα του κινούσε το ενδιαφέρον. Αν η προσέγγιση ήταν φιλική, μπορεί να γίνει σοβαρή; Αλλά το κυριότερο ερώτημα για εμάς τους θεατές είναι άλλο. Αν τελικά η Formula 1 αλλάξει χέρια, θα είναι καλύτερο ή χειρότερο για μας; Πάντως, ο CEO της Virgin Racing, Graeme Lowdon, δήλωσε πως αν το άθλημα περάσει στα χέρια του Rupert Murdoch, προέδρου και CEO της News Corporation, η μετάδοση της Formula 1 δεν θα είναι ελεύθερη…

[Πηγή: espnf1 1, espnf1 2 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...