Η αισιοδοξία στο στρατόπεδο της Ferrari για το ευρωπαϊκό Grand Prix είμαι εμφανής. Η διαδρομή έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με αυτές στο Μονακό και τον Καναδά, εκεί όπου η 150° Italia έδειχνε ικανή για κάτι πολύ καλό, ειδικά στο Monte Carlo, όπου μπορούσε να φτάσει ακόμα και στη νίκη. Μετά τις δηλώσεις του Fernando Alonso, σειρά παίρνει ο Νικόλας Τομπάζης. Ο Έλληνας, επικεφαλής σχεδίασης του Maranello, δηλώνει για τη Βαλένθια:

Στο Μονακό και τον Καναδά ήμασταν σοβαροί διεκδικητές της νίκης, ακόμα και αν, στο τέλος, το αναμενόμενο αποτέλεσμα δεν ήρθε. Ήμασταν ανταγωνιστικοί λόγω δύο παραγόντων. Ο πρώτος είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των δύο διαδρομών, ενώ ο δεύτερος είναι η ανάπτυξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητό μας. Και οι δύο συνέβαλαν στη βελτίωση της απόδοσής μας στους τελευταίους δύο αγώνες.

Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την τάση στη Βαλένθια, επειδή η πίστα έχει αρκετές ομοιότητες με τους δύο προηγούμενους αγώνες, ειδικά με τον Καναδά, καθώς έχει μια μεγάλη ευθεία και μερικά σκληρά σημεία φρεναρίσματος και κάποιες στροφές μεσαίας ταχύτητας, τα οποία λογικά θα πρέπει να ταιριάζουν καλά στο μονοθέσιό μας.


[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]