Alonso: 2 με 3 μήνες πίσω από τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα, ο Fernando Alonso θέλει να κάνει την εκκίνηση που έκανε στον πρώτο φετινό εντός έδρας γι’ αυτόν αγώνα. Και τότε, ο Ισπανός είχε κάνει τον 4ο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, έχοντας την MP4-26 του Hamilton και οι δύο Red Bull βρισκόταν στην πρώτη σειρά, μόνο που τότε ο Mark Webber ήταν για πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής φορά φέτος στην pole position. Η 150° Italia έχει βελτιωθεί από τότε και είναι λογικό ο Ferni να έχει στο μυαλό του μία θέση στο βάθρο. Ωστόσο, ο Ισπανός τονίζει πως στην αεροδυναμική είναι 2 με 3 μήνες σε σχέση με την Red Bull, αλλά, όπως έχει δηλώσει πολλές φορές, δεν τα παρατάει ούτε αυτός, αλλά ούτε και οι άνθρωποι του Maranello.

Δε νομίζω ότι αυτές ήταν απογοητευτικές κατατακτήριες, διότι, ακόμα και αν υπήρχαν που ήταν έξω από την ομάδα που δημιούργησαν προσδοκίες, μέσα, ξέραμε πολύ καλά την κατάσταση. Ο στόχος μας ήταν να ανταγωνιστούμε τις McLaren, και αυτό ακριβώς κάναμε. Ίσως ελπίζαμε ότι θα ήμασταν μπροστά και από τους δύο, αλλά, αντίθετα, βρισκόμαστε ανάμεσά τους. Δεν περίμενα ότι αυτή η πολύ μικρή που έγινε στους κανονισμούς θα άλλαζε πολύ τα πράγματα, και έτσι έγινε. Η Red Bull ήταν και εξακολουθεί να είναι το φαβορί. Θα δούμε αν στο Silverstone, όπου θα υπάρξουν πιο σημαντικές αλλαγές, θα συμβεί κάτι, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όλοι ή σχεδόν όλοι θα έχουν μια πτώση στην απόδοσή τους.

Στον δεύτερό μου γύρο στο Q3, τα έδινα όλα και προσπαθούσα να βελτιώσω, αλλά μόλις κατάλαβα ότι ο χρόνος μου ήταν πιο αργός απ’ ό,τι ο προηγούμενος μου, επέλεξα να μπω στα pits και να φυλάξω τα μαλακά ελαστικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Φαντάζομαι ότι αύριο μπορεί να δούμε διαφορετικές στρατηγικές, όσον αφορά τα pit stops. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στο βάθρο και μπορούμε να το κάνουμε.

Η ανάπτυξη του αυτοκινήτου πηγαίνει καλά, αλλά είμαστε πολύ πίσω, όσον αφορά την αεροδυναμική, το οποίο σημαίνει ότι σε αξία χρόνου είμαστε πίσω 2 με 3 μήνες. Δε θα είναι εύκολο να καλύψουμε τη διαφορά, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε.


[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...