Από την νίκη και τον εκπληκτικό ρυθμό του Jenson Button και της MP4-26 στον Καναδά, η McLaren προσγειώθηκε ανώμαλα πάνω σε μια 4η και 6η θέση στη Βαλένθια. Το βρετανικό μονοθέσιο είχε φανερό πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών, τα οποία, σύμφωνα με τον CEO της McLaren, Jonathan Neale, οφείλονται στο κακό set-up.

Νομίζω ότι υπολειτουργήσαμε στη Βαλένθια, δεν είχαμε κάνει το αυτοκίνητο να δουλέψει σωστά. Είχαμε μόνο την απόδοση στον έναν γύρο, όπως αποδείχθηκε από τον ρυθμό που δείξαμε το Σάββατο, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τα ελαστικά να κρατήσουν αρκετά, όπως έκανε η Ferrari και η Red Bull, έτσι απογοητευτήκαμε από αυτό.

Συνήθως, η MP4-26 έχει καλύτερο ρυθμό στον αγώνα, όμως, αυτό δεν φάνηκε στο ευρωπαϊκό Grand Prix. Σύμφωνα με τον Βρετανό, οι μηχανικοί του Woking έχουν καταφέρει να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Καταλάβαμε τις αιτίες, και έχουμε κάνει κάτι γι’ αυτό. Δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να μιλήσω με κάθε λεπτομέρεια για προφανείς λόγους, αλλά μάθαμε από αυτό που έγινε στη Βαλένθια.

Για το βρετανικό Grand Prix, η McLaren έχει ετοιμάσει αναβαθμίσεις, με τις οποίες ελπίζει ότι θα μπορέσει να κλείσει τη διαφορά απόδοσης από τη Red Bull, αλλά και να μπορέσει να αντισταθμίσει τα δέκατα που θα χάσει από την απαγόρευση των ακραίων χαρτογραφήσεων.

Έχουμε μια σειρά από αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο, το αεροδυναμικό πακέτο θα βελτιωθεί, αλλά πιστεύω ότι το τεχνικό τοπίο θα κυριαρχήσει για το τι συμβαίνει σε κάθε μονοθέσιο από τις αλλαγές στους κανονισμούς και τον κινητήρα. Όλοι μιλάνε με εικασίες γι’ αυτό. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι αισιόδοξα, καθώς νομίζω ότι έχουμε μερικές εξαιρετικές αναβαθμίσεις.

Επίσης, ο Neale μίλησε και για την απαγόρευση των ακραίων χαρτογραφήσεων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα επηρεαστούν όλες οι κορυφαίες ομάδες. Είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει εμάς και η Red Bull έχει πει ότι θα επηρεάσει και αυτούς. Το βασικό ερώτημα είναι ποιος θα επηρεαστεί περισσότερο; Δεν νομίζω ότι μπορούμε να γνωρίζουμε μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε δεν πρόκειται να κάνουμε εικασίες γι’ αυτό. Αλλά αυτό σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο σε όλους.

Παράλληλα, ο 48χρονος μίλησε και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, λέγοντας πως όλη η ομάδα πιέζει πολύ σκληρά για να βελτιωθεί η ταχύτητα της MP4-26.

Σίγουρα, αν ακολουθήσετε την ιστορία, οι πιθανότητες για πρωτάθλημα είναι μικρές. Αλλά, όπως ξέρετε, η ιστορία δεν μπορεί να προβλέψει την μελλοντική απόδοση. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να τελειώσει αυτή η σεζόν. Η Red Bull έχει το κυρίαρχο πακέτο, αλλά είμαστε η μόνη ομάδα που τους έχει κερδίσει, το κάναμε δύο φορές. Και παλεύουμε πολύ σκληρά γι’ αυτούς. Νομίζω ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει από τις πρόσφατες αλλαγές στους κανονισμούς για τους κινητήρες θα δώσει αρκετό ενδιαφέρον σε αυτό το Σαββατοκύριακο και θα μπορούσε αλλάξει τη σεζόν. Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες και αυτό το πρωτάθλημα και είναι πάρα πολύ νωρίς για να παραδεχτούμε την ήττα.


[Πηγή: Formula 1]