Η μάχη μεταξύ των premium γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών καλά κρατεί με την BMW να κρατά τα ηνία και την Mercedes-Benz να βρίσκεται κοντά στην Audi. Για να συνεχίσει την πορεία αυτή όμως, η Mercedes θα πρέπει αυξήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της. Αυτό δήλωσε ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Bloomberg.

Μέσα στους πρώτους 6 μήνες η BMW κατασκεύασε 690.000 αυτοκίνητα με την Audi να κατασκευάζει 653.000 μονάδες και την Mercedes-Benz 611.000.

Η γερμανική εταιρία θα επενδύσει 2 δις ευρώ στο εργοστάσιο της πόλης Tuscaloosa στην Αμερική έτσι ώστε να αυξήσει την παραγωγή της, κατασκευάζοντας εκεί την νέα Mercedes-Benz M-Class για την Αμερικανική αγορά καθώς και τους τους αντικαταστάτες των GL-Class και C-Class.

Το AutoNews αναφέρει επίσης ότι στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται και η M-Class coupe, η αντίπαλος της BMW X6.

Και οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες έχουνε αυξήσει τις προβλέψεις του για το 2011 με την BMW να προβλέπει 1.6 εκατ. πωλήσεις και την Mercedes σε 1.35 εκατ. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η αγορά της Κίνας η οποία απορροφά ένα σημαντικά μεγάλο μέρος των πωλήσεων.

[Πηγή: Bloomberg, AutoNews]

 • Phaethon

  Η μπορεί να παραμείνει premium μην έχοντας μοντέλο σε κάθε υποκατηγορία που υπάρχει!

  • βρες μου εναν απο αυτους που δε θελει να πουλάει τα αυτοκινητα του σα ζεστό ψωμί…
   το κέρδος σκέφτονται όλοι, άρα θα έχουν παρουσία σε κάθε υποκατηγορία!!

  • Phaethon

   Μπορεί το περιθώριο κέρδους να μειώνετε όσο βγάζεις περισσότερα μοντέλα καθώς και το ότι χάνεις  κάτι απο την αποκλειτικότητα ώταν γεμίζει ο τόπος από τα προιόντα σου.

   Βέβαια δεν ξέρω οπότε απλά εικασίες κάνω.