Το ότι το Hyundai Veloster θα αποκτήσει turbo έκδοση είναι κάτι που το ξέρουμε από τον περασμένο Απρίλιο. Η Hyundai φαίνεται ότι ξεκίνησε τις δοκιμές του εν λόγω μοντέλο το οποίο φορά τον 1.6 T-GDI turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού με turbo τεχνολογίας twin-scroll που θα αποδίδει 211 άλογα με 265 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός είναι μέρος του project, Blue Drive της Hyundai και έχει σχεδιαστεί ώστε να καταναλώσει λιγότερο καύσιμο στις χαμηλές στροφές μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2.

Ο κινητήρας μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι από τον 2.0-λιτρο TFSI του VW Group ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα του ομίλου όπως στο Golf GTI αλλά και στο Scirocco. Ο κινητήρας θα τοποθετήσει στο μέλλον και στο νέο Hyundai ix30 που αναμένεται μέσα στο 2012, ως μοντέλο του 2013, αλλά και στην επόμενη γενιά του Kia Cee’d. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει στην έκθεση της Νέας Υόρκης στις 20 Απριλίου.

Το πρωτότυπο των φωτογραφιών έχει νέο sport μπροστά προφυλακτήρα και διπλές μεγάλες απολήξεις των εξατμίσεων τοποθετημένες στο κέντρο.

[Πηγή: InsideLine | Photos Copyright: KGP Photography]