Η μόδα των track-days αυτοκινήτων βρίσκει όλο και περισσότερους μιμητές από την πλευρά των κατασκευαστών. Τα παραδείγματα πολλά, KTM X-Bow, Ariel Atom, Caterham Super 8 και πολλά άλλα! Σ’αυτά έρχεται να προστεθεί και η γιαπωνέζικη εταιρία παραγωγής μοτοσυκλετών Kawasaki, προφανώς σκεπτόμενοι ότι αφού μπορεί η KTM να βγάλει ένα τέτοιο όχημα γιατί όχι και εμείς.

Έτσι λοιπόν εδώ βλέπουμε τα πρώτα σχέδια του Ολλανδού σχεδιαστή Sabino Leerentveld, με επιτυχίες στο βιογραφικό του τα Aston Martin V12 και BMW Nazca Homage prototypes, για λογαριασμό της Kawasaki.

Σε αντίθεση με το X-Bow, το ZX-770R είναι αρκετά μεγαλύτερο με διαστάσεις, 4,427εκ. μήκος, 1,017εκ ύψος και 2,073εκ πλάτος με το μεταξόνιο να φτάνει στα 2,710εκ.

Ο Leerentveld λέει ότι το σπορ αυτό αυτοκίνητο θα ζυγίζει 500kg (μάλλον υπερβολικά αισιόδοξες)  ενώ η ισχύς του θα προέρχεται από έναν twin-turbo V6 που θα  παράγει περίπου 770hp.

Δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε από το να δούμε τα σχέδια αυτά να υλοποιούνται όπως επίσης και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

[Πηγή: Sabino Leerentveld]