Η BMW είναι γνωστό ότι θέλει να μεγαλώσει την γκάμα της, και έτσι θα περάσει στη παραγωγή την 5-πορτη έκδοση της Σειράς 6, που θα έχει όνομα GranCoupe και θα τεθεί απέναντι από τα Audi A7 και Mercedes-Benz CLS-Class . Δύο από τα αυτοκίνητα αυτά, πιάστηκαν να δοκιμάζονται από τους Γερμανούς.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η 6-Series Gran Coupe θα δανείζεται την πλατφόρμα της Σειράς 5 και μάλιστα θα έχει ίδιο μεταξόνιο το οποίο θα αγγίζει τα 2.697 mm, σαφώς μεγαλύτερο από αυτό της Σειράς 6. Θα είναι κατά κοντύτερη από την 5-Series κατά 89 mm (1.372 mm) και φαρδύτερη (1.902 mm). To 4-θέσιο coupe αυτοκίνητο θα έχει πόρτες χωρίς πλαίσιο ενώ θα διαθέτει μεσαία κολόνα.

Οι μηχανικοί της BMW για να κρατήσουν το βάρος όσο χαμηλότερα μπορούν θα τοποθετήσουν καπό και πόρτες κατασκευασμένα από αλουμίνιο ενώ τα μπροστά φτερά και το πορτ-μπαγκάζ θα είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό πλαστικό.

Μηχανικά θα εφοδιάζεται με 2 κινητήρες βενζίνης, 2 πετρελαίου, 1 υβριδικό και φυσικά δεν θα λείπει η έκδοση M.  Έτσι θα συναντάμε έναν 6κύλινδρο 3.0 λίτρων με τα 300 άλογα, τον V8 4.4 λίτρων με τα 400 άλογα, τον 3.0 λιτρο turbodiesel με τα 204 άλογα και το 3.0 turbodiesel με τα 245 άλογα.

Σε ότι αφορά την έκδοση Μ, αυτή θα εφοδιάζεται με τον V8 biturbo 4.4 λίτρων της νέας Μ5 απόδοσης 580 ίππων. Η υβριδική έκδοση θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 40 kW (55 ίππων ) ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν 3.0λιτρο κινητήρα βενζίνης. Φυσικά θα υπάρχει επιλογή xDrive, για όποιον την θέλει τετρακίνητη.

Το μοντέλο λογικά θα αρχίσει τις πωλήσεις του μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, ίσως και νωρίτερα.

[Πηγή: The Truth About Cars]