Η Ferrari παρουσίασε την 458 Spider στο Maranello [w/videos] [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari 6 μέρες προτού ανοίξουν οι πύλες της 64ης έκθεσης της Φρανκφούρτη, παρουσίασε την ολοκαίνουργια 458 Spider σε μια ειδική εκδήλωση στο Maranello. Μέλος του Teamspeed ήταν εκεί όπου ανέβασε τόσο φωτογραφίες όσο και video από τρεις τέσσερις 458 Spider, σε κίτρινο, κόκκινο και μαύρο χρώμα. Παρόν ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Stefano Domenicali, ο Fernando Alonso και ο Felipe Massa.

Να θυμίσω ότι η ανοικτή έκδοση της 458 Italia η διαθέτει μια σκληρή πατενταρισμένη αναδιπλούμενη οροφή που για πρώτη φορά την συναντάμε σε sportcar, παρόμοιας σχεδίασης με αυτή που είδαμε στην one-off Superamerica 45.

Μηχανικά φορά τον ατμοσφαιρικό V8 4.5-λίτρων απόδοσης 570 ίππων στις 9.000 σ.α.λ με 540 Nm ροπής. Συνδυάζεται με τον αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας F1 και διαθέτει και αυτή το E-Diff, το σύστημα F1-Trac traction control καθώς και σπορ ρυθμισμένο ABS.

Ζυγίζει επιπλέον 50 κιλά σε σχέση με την κλειστή έκδοση και τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 320 χλμ/ώρα (μόλις 5 λιγότερα από αυτή της 458 Italia), κάνοντας την το ταχύτερο ανοικτό αυτοκίνητο που βγήκε ποτέ από το Maranello. H χαρτογράφηση των πεντάλ και η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων έχουνε επαναρυθμιστεί ενώ και ο ήχος του V8 έχει δεχτεί αλλαγές ώστε να ταιριάζει πλέον στην ανοικτή εμπειρία που προσφέρει η 458 Spider.

H hard-top οροφή είναι εξολοκλήρου από αλουμίνιο και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή υφασμάτινη οροφή. Ζυγίζει 25 κιλά λιγότερα και ανοιγοκλείνει σε 14 δευτερόλεπτα. Η οροφή κλειστή τοποθετείτε μπροστά από τον κινητήρα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την αεροδυναμική και τις επιδόσεις του αυτοκίνητου. Μάλιστα ο μικρός χώρος που απαιτείται για την αποθήκευση της οροφής δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να μεταφέρουν μερικές βαλίτσες στον χώρο πίσω από τα καθίσματα.

Σχεδιαστικά οι μόνες αλλαγές εστιάζονται στο πίσω μέρος το οποίο έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να βελτιστοποιεί την ροή του αέρα προς την είσοδο του χώρου του κινητήρα και να ψύχει τον κινητήρα, το κιβώτιο και τα ψυγεία λαδιού.

Για μέγιστη άνεση η Ferrari έχει τοποθετήσει ένα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ανεμοθραύστη ο οποίος επιβραδύνει και διαχέει τον αέρα στη καμπίνα κατά τέτοιο τρόπο όπου επιτρέπει τους επιβάτες να μιλάνε κανονικά μεταξύ τους σε ταχύτητες έως 200 χλμ/ώρα.

Ανανέωση: Προστέθηκε νέο video και περισσότερες φωτογραφίες.

http://www.youtube.com/watch?v=MMUb4_rtoEU

[Πηγή: Teamspeed1, TeamSpeed 2]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...