Μπορεί η εταιρία Εγνατία Οδός, να ανακοίνωσε σήμερα το αντίτιμο των διοδίων στους 4 νέους σταθμούς που δημιούργησε, αλλά η κατασκευή των ΣΕΑ (Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) και των χώρων στάθμευσης, εμφανίζουν σημαντική υστέρηση.

Ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη χρηματοδότησης και έτσι μέχρι σήμερα υπάρχει μόλις 1 ΣΕΑ (στην θέση Πλάτανος στη Βέροια) και 10 χώροι στάθμευσης στο μήκος 670 χλμ αυτοκινητόδρομου, την ώρα που ο αρχικός σχεδιασμός μιλούσε για ΣΕΑ ανά 50 με 60 χλμ. H εταιρία αναφέρει ότι τα διόδια θα βοηθήσουν στην κατασκευή των ΣΕΑ και των πάρκινγκ, ενώ ήδη έχουνε έχουνε ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για 3 ακόμη ΣΕΑ, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες, θα γίνει δημοπρασία για την κατασκευή ακόμη 5 ΣΕΑ. Thanks for the tip, Μπάμπη.

[Πηγή: Αγγελιοφόρος]

 • κατι μου λεει πωσ καποιοσ με τα χρηματα απο τα ΣΕΑ εκανε πολλεσ θεσεισ παρκιν…εξω απο τη βιλα του!!!!!

 • Iceman_Kimi

  Το ποσό των διοδίων καθορίζεται απο το τι είδος δρόμου που έχει κατασκευαστεί. Δηλαδή στα διόδια στο ρεύμα προς Θεσ/νίκη θα έχουν 2 ευρω για τον λόγο οτι είναι ένα ευκολο κομματι και στο κομματι προς Κοζανη εχουν 2,8 ευρω γιατι έχει πολλα τουνελ. Συμφωνω απολυτα. Στα νεα διοδια προς Ιωαννινα γιατι τα διοδια θα έχουν 2 ευρω μονο με τοσα τουνελ θα πρεπει νε εχεουν περισσοτερο βαση ελληνικης λογικης. Μηπως στην Κοζανη μας κλέβουν με τα 2,8 ευρω.Το λεω αυτο γιατι κανω συχνα το δρομολογιο αυτο Ξανθη – Κοζανη. Αλλα τα διοδια Κοζανης τα έχει παρει ιδιώτης γιατι το αχρηστο το κρατος δεν μπορουσε να κανει μονο του το εργο μεχρι το τελος και το χαρισε σε ιδιωτη για να το τελειωσει.
  Στα Μαλγαρα γιατι να πληρωνουμε 2,4 για ενα αθλιο κομματι δρομου πειτε μου.

  Ευχαριστω

  • 2.80 έχουνε τα διόδια στην εγνατία; καλή τιμή τι βρίσκω για τέτοια δουλειά που έχει γίνει με τούνελ κτλ. αλλά η τιμή στα μάλγαρα είναι όντως τραγική.

  • Iceman_Kimi

   Σε ένα άλλο άρθρο γράψατε ότι θα είναι 2 ευρώ τα διοδία? 2,8 είναι μόνο στην Κοζάνη

  • εννοώ για αυτά που υπάρχουν ήδη. Δεν ήξερα ότι είναι 2.80 ;)