Την περασμένη Παρασκευή, η BMW παρουσίασε τη νέα Σειρά 3 και αρκετοί ήταν αυτοί, που δήλωσαν ότι δεν τους άρεσε ο σχεδιασμός της νέας 3-αρας. Ο αρχίσχεδιαστής της, ο Adrian van Hooydonk, μίλησε στο Inside Line και απάντησε στους επικριτές της. Ο Hooydonk δήλωσε ότι η Σειρά 3 είναι ο πυρήνας της BMW και έπρεπε να διατηρήσει τις γραμμές του προηγούμενου μοντέλου, απαντώντας έτσι σε όλους αυτούς που δήλωσαν ότι τόσο η BMW όσο και η Mercedes-Benz, στα τελευταία μοντέλα τους δεν κάνουνε καμία ουσιώδη αλλαγή στον σχεδιασμό των μοντέλων τους. Τόνισε ότι με την νέα Σειρά 1 ήταν πιο τολμηροί με την σχεδίαση της, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και με την νέα Σειρά 3.

Ο Hooydonk συνέχισε λέγοντας ότι με τον σχεδιασμό της νέας 3-αρας, έκαναν ένα σημαντικά μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, χωρίς ωστόσο να μπερδεύεται κάποιος για το τι αυτοκίνητο είναι. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αν κάποιος βγάλει ακόμη και το σήμα από πάνω της, θα μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι πρόκειται για μια BMW Σειράς 3.

Τέλος δήλωσε ότι ο σχεδιασμός που επιλεχθεί τελικά από το διοικητικό συμβούλιο της BMW, πάρθηκε σε λιγότερο από μια ώρα, αφού τα μεγάλα κεφάλια της εταιρίας, αποφάσισαν ότι έτσι θα έπρεπε να είναι η νέα 3-αρα. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως ήταν η άλλη σχεδιαστική πρόταση. Τέλος, η BMW έχει ανεβάσει ήδη στο site της τον online configurator της, αν έχει 5 λεπτά παίξε μαζί του μπαίνοντας εδώ.

[Πηγή: Inside Line, BMW]