Ο Kimi Raikkonen αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2009, όταν ήταν 30 ετών. Η μικρή του ηλικία, η ταχύτητά του και οι ικανότητές του προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά, σχετικά με το λόγο που επέλεξε να εγκαταλείψει το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Κάποιοι πίστεψαν ότι έχασε το ενδιαφέρον του για το άθλημα που τον ανέδειξε, κάποιοι άλλοι ότι απλά “βαρέθηκε”.

Σημασία, όμως, έχει ότι ο “Iceman” επέστρεψε, και, όπως υποστηρίζει ο manager του, Steve Robertson, έχει πολλά ακόμα να δώσει στη Formula 1, καθώς ήταν πολύ νέος όταν αποχώρησε.

Επέστρεψε εκεί που πρέπει να είναι. Προσωπικά, πιστεύω ότι όταν έφυγε από τη Formula 1, ήταν πολύ μικρός και πολύ καλός. Έχει ακόμα να δώσει πολλά στο άθλημα, και όταν μας ζήτησε να εξετάσουμε τις πιθανότητες, συνεχώς μας ωθούσε προς τα εμπρός.

Οι συζητήσεις με τη Williams είναι γνωστές. Πολλά έχουν γραφτεί γι’ αυτές, κάτι που γνωρίζει ο Robertson, ο οποίος αποκαλύπτει πως οι συνομιλίες με τη Renault ξεκίνησαν πριν από το Grand Prix του Abu Dhabi.

Φαίνεται πως όλοι γνωρίζουν για τις συζητήσεις μας με τη Williams. Κράτησαν πολλές εβδομάδες, αλλά σε μερικά δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε. Έπειτα, λίγο πριν από το Grand Prix στο Abu Dhabi, ξεκινήσαμε να μιλάμε με τον Eric Boullier. Και οι δύο πλευρές ήθελαν να έρθουν γρήγορα σε συμφωνία. Ο Kimi ήθελε να γυρίσει και έπρεπε να κινηθεί γρήγορα, καθώς υπάρχουν λίγες θέσεις και πολλοί οδηγοί στην αγορά.


[Πηγή: Turun Sanomat]