Villadelprat: Η Ferrari πρέπει ν’ αντιγράψει τη McLaren

Σχετικά άρθρα

Τον Joan Villadelprat μπορεί και να τον γνωρίζεις. Αν όχι, είναι βετεράνος μηχανικός, ο οποίος έχει δουλέψει για λογαριασμό διαφόρων ομάδων της Formula 1, μεταξύ των οποίων η McLaren και η Ferrari. Μάλιστα, στην ομάδα του Maranello ήταν επικεφαλής μηχανικών από το 1987 μέχρι και το 1989.

Ο Ισπανός αναφέρεται στην απόδοση της ιταλικής ομάδας, τονίζοντας ότι η Scuderia θα πρέπει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της McLaren, αν θέλει να μπορεί και η ίδια να βελτιώνει γρήγορα ένα μονοθέσιο εντός της σεζόν.

Η McLaren είναι ξεκάθαρα καλύτερη από τη Ferrari στην εξέλιξη ενός μονοθεσίου εντός της σεζόν. Όμως, γιατί γίνεται αυτό, παρ’ όλο που οι δύο ομάδες έχουν απεριόριστο προϋπολογισμό και τους καλύτερους μηχανικούς; Το ζήτημα δεν είναι μόνο τεχνικό. Είναι και η πίεση από τους Tifosi, από την εθνική τιμή και από τα ΜΜΕ. Θέλουν τη Ferrari να κερδίζει σε κάθε αγώνα και κάθε πρωτάθλημα. Η πίεση αυτή οδηγεί την ομάδα στη λήψη γρήγορων αποφάσεων, λανθασμένες κάποιες φορές. Δεν υπάρχει σταθερότητα, έτσι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των εργαζομένων.

Από την άλλη, στη McLaren τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα. Ο Ron Dennis ήταν πολύ ανήσυχος στο να κάνει την ομάδα μια οικογένεια, όπου όλοι υποστηρίζονται και οι νέες ιδέες έχουν αξία. Εκεί, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δίνουν το 150% του εαυτού τους.

Η Ferrari θέλει συνεχώς να βελτιώνει το τεχνικός της τμήμα, έτσι βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων μηχανικών. Οι τελευταίες φήμες έρχονται από Ιταλία και θέλουν τον Κύπριο Πήτερ Προδρόμου, επικεφαλής αεροδυναμιστής της Red Bull, να είναι πιθανός στόχος της Scuderia.

Ο Villadelprat αναφέρεται και στο θέμα των νέων τεχνικών που προσλαμβάνουν οι Ιταλοί:

Προκειμένου να νικήσει, η Ferrari κάνει ριζικές αλλαγές, προσλαμβάνοντας νέους ανθρώπους και φέρνοντας καινοτόμες λύσεις που δεν μπορούν ν’ αντιγράψουν, αλλά θα τις αντιγράψουν, και αυτό έχει υψηλό ρίσκο.


[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...