Επίσημο: Acura NSX Concept, ILX Concept και νέο RDX στο Detroit

Σχετικά άρθρα

Αυτό που κυκλοφορούσε τόσο καιρό ως φήμη, πλέον έγινε και επίσημο, αφού η Acura ανακοίνωσε ότι ο αντικαταστάτης του NSX θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου τον Ιανουάριο στην έκθεση του Detroit. Λεπτομέρειες δεν έδωσε η Acura σχετικά με τον κινητήρα του, αλλά οι φήμες το θέλουν να φορά έναν υβριδικό V6 3.5 έως 3.7-λίτρων και θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Παραμένει ασαφές το πως θα λειτουργεί η διάταξη αυτή, αλλά οι φήμες θέλουν τον V6 να δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, την ώρα που οι ηλεκτροκινητήρες θα δίνουν κίνηση στους μπροστά, κάνοντας το νέο NSX τετρακίνητο. Το σώμα του και το σασί του θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και θα τεθεί απέναντι από το Nissan GT-R από το 2014, όπου αναμένεται να βγει στη παραγωγή.

Εκτός από το NSX Concept, η Acura θα παρουσιάσει το ILX Concept, πρόκειται για ένα compact sedan αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στο νέο Honda Civic και στιλιστικά θα δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012. Το μοντέλο παραγωγής θα είναι διαθέσιμο με 3 κινητήρες όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένας νέος υβριδικός κινητήρας που συνδυάζει έναν κινητήρα φυσικού αερίου 1.5 λίτρου και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 96 ίππων και συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο. Οι άλλοι δύο είναι κινητήρες είναι ένας 2.0-λιτρος και ένας 2.4-λίτρων οι οποίοι συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια.

Τέλος η Acura θα παρουσιάσει και το νέο RDX, την δεύτερη γενιά του 5-θέσιου SUV της. Βασίζεται πάνω στο Honda CR-V και θα φορά και έναν νέο V6 κινητήρα αλλά και τον τωρινό τετρακύλινδρο 2.3-λίτρων απόδοσης 240 ίππων.

[Πηγή: Acura | Photos Copyright: SuperHeroHypeWorstPreviews.comW.E.N.N]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Acura to Debut Three New Vehicles at the 2012 North American International Auto Show

Acura announced today that it will unveil three all-new vehicles at the 2012 North American International Auto Show including an all-new compact sports sedan, a redesigned RDX crossover sport utility vehicle, and a concept version of the next generation Acura NSX super car.

The Acura ILX Concept is a styling study of an all-new luxury compact sedan scheduled for launch in spring 2012. To be positioned at the gateway to the Acura lineup, the ILX will feature three powertrains including Acura’s first-ever gas-electric hybrid. Acura also will unveil a prototype of the 2013 RDX, the second generation of Acura’s five-passenger SUV. Finally, Acura will debut the NSX Concept, which represents the styling direction for the next generation of Acura’s super sports car.

“Acura has a steady cadence of exciting new models coming to market and it will all begin in Detroit,” said Jeff Conrad, vice president and general manager of Acura sales and service. “From the all-new Acura ILX at the gateway of the lineup to the pinnacle of performance with the Acura NSX Concept, Acura vehicles are being created for luxury customers who aspire to the highest levels of quality and value, with beautiful styling and the right balance of technology, performance and environmental responsibility.”

All three vehicles will be introduced at the North America International Auto Show on January 9, 2012.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...