Ελλάδα, μια χώρα που πλέον δεν μπορείς ούτε και να πεθάνεις. Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ότι οι νεκροφόρες των γραφείων τελετών θεωρούνται πλέον αυτοκίνητα πολυτελείας! Ναι καλά διάβασες, εξάλλου όλοι οι ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών κάθε Κυριακή, παίρνουν την νεκροφόρα και πάνε για καφέ στη Γλυφάδα, στο Κολωνάκι ή στη Κρήνη στην Θεσσαλονίκη, έτσι για να δείξουν το “Status Symbol” τους, αφού τι και αν είναι νεκροφόρα, μια Merc είναι πάντα Merc. Έλεος κύριοι…

Οι ιδιοκτήτες λοιπόν νεκροφόρων μέχρι σήμερα πλήρωναν τέλη κυκλοφορίας από 150 έως 200 ευρώ, αλλά πλέον -μετά τον χαρακτηρισμό από επαγγελματικά σε επιβατηγά πολυτελές αυτοκίνητα- θα πρέπει να πληρώνουν από 660 έως 1.380 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού θα αυξηθούν πλέον και τα ασφάλιστρα.

Στην Κρήτη ήδη ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες αφού στο Ηράκλειο, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών πάρκαραν 20 νεκροφόρες στο κέντρο της πόλης κάνοντας 24ωρη απεργία, απειλώντας ότι είναι πιθανό να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία να παραλαμβάνουν τους νεκρούς.