Στα χιόνια συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης της νέας Mercedes A-Class και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί. Το αυτοκίνητο φαίνεται σχεδόν έτοιμο να βγει στη παραγωγή και για πρώτη φορά βλέπουμε και κάποια στοιχεία από το εσωτερικό της νέςς A-Class, το οποίο θυμίζει αρκετά αυτό της νέας B-Class και δανείζεται πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Class-A, με την Mercedes να δηλώνει ότι θα είναι πιο ήπιο σε σχέση με αυτό του πρωτότυπου και θα χρησιμοποιηθούν υλικά καλύτερης ποιότητας από αυτά της τωρινής C-Class.

Μηχανικά το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με μια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου με έναν turbo βενζινοκινητήρα να δίνει το παρόν. Η Mercedes θα τοποθετήσει σύστημα Start/Stop σε όλες τις εκδόσεις της, ενώ θα υπάρχει και AMG έκδοση η οποία πιθανότατα να λέγεται Α25. Θα φορά τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα και θα αποδίδει από 320 έως 350 άλογα. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη και σε cabrio έκδοση και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2012, ίσως τον Μάρτιο στη Γενεύη, με την cabrio έκδοση να έρχεται 2 χρόνια αργότερα.

[Πηγή: TeamSpeed]