Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η εταιρία από τη Sant’agata τον Μάρτιο στη Γενεύη, θα μας παρουσιάσει την ανοικτή έκδοση της Aventador. Ωστόσο, μέλος του forum TeamSpeed, έγραψε ότι εκτός από την Aventador Roadster, η Lamborghini θα παρουσιάσει στην ελβετική πόλη και ένα νέο μοντέλο. H ανοικτή Aventador θα αποκτήσει carbon σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία θα αντικαταστήσει την υφασμάτινη που χρησιμοποιούσε η Murcielago Roadster.

Σε ότι αφορά το δεύτερο μοντέλο, ακόμη τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά είναι πιθανότερο να πρόκειται για την έκδοση παραγωγής της Sesto Elemento, της οποίας οι πρώτες παραδώσεις θα γίνουν στις αρχές του 2013. Η Sesto Elemento παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση του Παρισιού το 2010. Το αυτοκίνητο θα βγει στη παραγωγή σε μόλις 20 μονάδες και σίγουρα θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να γίνει πιο ασφαλές. Να θυμίσω ότι η Sesto Elemento ζυγίζει 995 κιλά και μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.5 δευτ. Μπορεί βέβαια να είναι ακόμη μια ειδική έκδοση της Gallardo, μετά την Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ίσως τελικά πρόκειται και για κάποιο εντελώς νέο μοντέλο, όπως το τρίτο μοντέλο που θέλει ο Winkelmann εδώ και καιρό. O CEO της εταιρίας, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μοντέλα, είτε στο να βγάλουν την έκδοση παραγωγής της Estoque είτε στο να βγάλουν ένα SUV. Η επιλογή είχε ανακοινωθεί ότι θα παρθεί μέσα στο 2012 και φαίνεται ότι θα επηρεαστεί από τους πελάτες της Ασίας και της Βραζιλίας οι οποίοι φαίνεται ότι μέχρι στιγμής προτιμούν ένα SUV παρά ένα sedan αυτοκίνητο από την Lamborghini. Σχεδόν 40 ημέρες θέλουμε μέχρι την έκθεση της Γενεύης, οπότε κάνε λίγο υπομονή να δούμε τι ετοιμάζουν οι Ιταλοί.

[Πηγή: Teamspeed]