Έκθεση Παρισιού 2010: Lamborghini Sesto Elemento Concept

Σχετικά άρθρα

Αναμονή Τέλος! Μετά τις 6 teaser φωτογραφίες και την χθεσινή διαρροή, η Lamborghini έδωσε λεπτομέρειες και φωτογραφίες από το Lamborghini Sesto Elemento Concept. Με κύριο υλικό κατασκευής του το carbon CFRP, το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 999 κιλά και εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό 5.2 λίτρων V10 της Gallardo LP 570-4 Superleggera απόδοσης 570 ίππων.

Η αναλογία κιλών ανά ίππο ανέρχεται στα 1.75 κιλά ανά ίππο. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς επιτρέποντας να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα μόλις που ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Πάμε να δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες το νέο δημιούργημα των ανθρώπων της Sant’Agata Bolognese. Η Lamborghini δηλώνει ότι είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που ξέρει τόσο καλά την τεχνολογία CFRP (carbon-fiber reinforced plastics) με το Sesto Elemento Concept να αποτελεί την απόδειξη, αφού προσφέρει απίστευτη οδηγική απόλαυση πάνω σε ένα άκρως εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Το εκπληκτικό του αυτοκινήτου είναι ότι η δομή του ανθρακονήματος δεν είναι μόνο στο monocoque σασί τύπου μπανιέρας, αλλά εκτείνεται στην μπροστά δομή, στα εξωτερικά panels αλλά και στα σημεία πρόσκρουσης! Carbon είναι επίσης, μεγάλο κομμάτι της ανάρτησης, οι ζάντες και ο άξονας μετάδοσης! Ακόμη ένα εξωτικό υλικό που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της Lamborghini είναι το Pyrosic, ένα προηγμένο γυάλινο-κεραμικό υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό τώρα, σίγουρα δεν μοιάζει με την συμβατική εικόνα που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα αυτοκίνητα. Μια δομή από κομμάτια carbon δημιουργούν το εσωτερικό. Όπου και αν κοιτάξεις βλέπεις μόνο ανθρακόνημα με το μόνο που σπάει στην μαύρη μονοτονία να είναι τα κόκκινα υφάσματα των καθισμάτων τα οποία αποτελούν μέρος του monocoque σασί !!!

H Lamborghini δεν έδωσε πληροφορίες για το αν θα περάσει ποτέ στην παραγωγή παρά μόνο ότι το μέλλον των supercar της εταιρίας θα είναι σαν αυτό. Περισσότερες λεπτομέρειες στο αναλυτικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Lamborghini]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Lamborghini τo 2023

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Lamborghini, με την ιταλική εταιρία να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000...

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...

Και νέα διαρροή του BMW Vision Neue Klasse X concept

Διέρρευσαν δύο ακόμη φωτογραφίες του Vision Neue Klasse X concept, του νέου πρωτότυπου της BMW που θα παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου. Το πρωτότυπο μας...
Autoblog.gr