Αναμονή Τέλος! Μετά τις 6 teaser φωτογραφίες και την χθεσινή διαρροή, η Lamborghini έδωσε λεπτομέρειες και φωτογραφίες από το Lamborghini Sesto Elemento Concept. Με κύριο υλικό κατασκευής του το carbon CFRP, το συνολικό του βάρος δεν ξεπερνά τα 999 κιλά και εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό 5.2 λίτρων V10 της Gallardo LP 570-4 Superleggera απόδοσης 570 ίππων.

Η αναλογία κιλών ανά ίππο ανέρχεται στα 1.75 κιλά ανά ίππο. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς επιτρέποντας να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα μόλις που ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Πάμε να δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες το νέο δημιούργημα των ανθρώπων της Sant’Agata Bolognese. Η Lamborghini δηλώνει ότι είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που ξέρει τόσο καλά την τεχνολογία CFRP (carbon-fiber reinforced plastics) με το Sesto Elemento Concept να αποτελεί την απόδειξη, αφού προσφέρει απίστευτη οδηγική απόλαυση πάνω σε ένα άκρως εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Το εκπληκτικό του αυτοκινήτου είναι ότι η δομή του ανθρακονήματος δεν είναι μόνο στο monocoque σασί τύπου μπανιέρας, αλλά εκτείνεται στην μπροστά δομή, στα εξωτερικά panels αλλά και στα σημεία πρόσκρουσης! Carbon είναι επίσης, μεγάλο κομμάτι της ανάρτησης, οι ζάντες και ο άξονας μετάδοσης! Ακόμη ένα εξωτικό υλικό που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της Lamborghini είναι το Pyrosic, ένα προηγμένο γυάλινο-κεραμικό υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό τώρα, σίγουρα δεν μοιάζει με την συμβατική εικόνα που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα αυτοκίνητα. Μια δομή από κομμάτια carbon δημιουργούν το εσωτερικό. Όπου και αν κοιτάξεις βλέπεις μόνο ανθρακόνημα με το μόνο που σπάει στην μαύρη μονοτονία να είναι τα κόκκινα υφάσματα των καθισμάτων τα οποία αποτελούν μέρος του monocoque σασί !!!

H Lamborghini δεν έδωσε πληροφορίες για το αν θα περάσει ποτέ στην παραγωγή παρά μόνο ότι το μέλλον των supercar της εταιρίας θα είναι σαν αυτό. Περισσότερες λεπτομέρειες στο αναλυτικό δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Lamborghini]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)