Η Hyundai έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της στο κοινό και από μια “φθηνή” μάρκα να ανέβει επίπεδο. Τώρα οι Κορεάτες φαίνεται ότι θέλουνε να πάνε ένα σκαλοπάτι παραπάνω και να δημιουργήσουν ένα νέο πολυτελές υπό-brand ώστε να διαχωρίζει τα πολυτελή αυτοκίνητα της.

Στα πλάνα των Κορεατών, η εταιρία σκέφτεται να μοντέλα αυτά να είναι πισωκίνητα και να πωλούνται με το όνομα Genesis μαζί με ένα αλφαριθμητικό όνομα. Δεν θα δημιουργηθεί μια εντελώς νέα μάρκα όπως έχει κάνει η Toyota με την Lexus και η Nissan με την Infiniti, αλλά τα μοντέλα θα πωλούνται από τις υπάρχουσες αντιπροσωπείες της Hyundai.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Hyundai Βορείου Αμερικής, Dave Zuchowsk, μιλώντας στο Autonews δήλωσε ότι υπάρχει μια συζήτηση σε εξέλιξη στο εσωτερικό της εταιρίας με τους ανθρώπους της να αναρωτιούνται πως θα μπορούσαμε να πουλήσουμε περισσότερα premium αυτοκίνητα. Θα ήταν καλύτερα να πωλούνται με το όνομα της Hyundai ή θα ήταν καλύτερο αν πωλούνταν με ένα νέο όνομα; Ακόμη δεν έχει παρθεί η απόφαση αν θα δημιουργηθεί το νέο υπο-brand αλλά αναμένεται να παρθεί όταν θα παρουσιαστούν τα νέα Genesis και Equus, τα οποία αναμένονται να έρθουν στην αγορά το 2013 και το 2014 αντίστοιχα.

[Πηγή: Autonews]