Όπως έγινε και με το λογότυπο TDI της Audi, η Ευρωπαική Ένωση δικαίωσε σήμερα την Suzuki, αφού πίσω το 2003, η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλησε να βγάλει στη παραγωγή την γρήγορη έκδοση του Swift. Η αρχική ιδέα ήταν να το πει Swift GTi, και όχι Swift Sport, αλλά η Volkswagen είχε μπλοκάρει την κίνηση αφού δήλωνε ότι το λογότυπο GTI είναι πνευματική ιδιοκτησία (trademark) της. Η Suzuki ονόμασε τελικά το μοντέλο Swift Sport και πήγε την VW στα δικαστήρια (κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια τελικά)

Εννέα χρόνια χρειάστηκαν ώστε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να αποφασίσει υπέρ της Suzuki αφού όπως αποφάσισαν οι δικαστές δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποιος να μπερδέψει ένα Suzuki για Volkswagen, ή το αντίθετο, αν και τα δύο φορούν το λογότυπο GTI.

To δικαστήριο πρόσθεσε ότι το λογότυπο GTI σημαίνει “Grand Turismo Injection” συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα σε όποιο αυτοκίνητο είναι σπορ και διαθέτει ψεκαστό σύστημα καυσίμου, ανεξάρτητα αν αυτό είναι Volkswagen ή όχι. Το λογότυπο GTI έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Rover, η Mitsubishi, η Nissan, η Toyota, η Citroën και φυσικά η Peugeot.

[Πηγή: Reuters | Thanks for the tip, Γιάννη]