Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Infiniti είχε δώσει δύο σκίτσα ενός πλήρως ηλεκτρικού sedan που ετοιμάζει, το οποίο θα περάσει στη παραγωγή το 2014. Αν και τότε πιστεύαμε ότι θα παρουσιαστεί σε μορφή πρωτότυπου στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2011, τελικά η Infiniti αποφάσισε να το παρουσιάσει στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον επόμενο μήνα.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο Nissan Leaf, θα είναι ένα στιλάτο 5-θέσιο sedan με μηδενικές εκπομπές CO2, με τον ηλεκτροκινητήρα του Leaf να αναβαθμίζεται με τον σχεδιασμό του να επηρεάζεται από την G-Series.

Ο κινητήρας τους θα φορά μεγαλύτερες μπαταρίες ιόντων-λιθίου που θα του επιτρέπουν να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 9 δευτερόλεπτα με την αυτονομία του να ανέρχεται κοντά στα 160 χλμ. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει επίσης ένα αναβαθμισμένο σύστημα φόρτισης το οποίο θα φορτίζει τις μπαταρίες του αυτοκίνητου στον μισό χρόνο σε σχέση με όσον χρειάζεται το Leaf.

 Σε ότι αφορά το νέο entry-level της το οποίο θα βασίζεται πάνω στο Etherea concept. Οι Ιάπωνες θέλουν το αυτοκίνητο να απευθύνεται σε νεανικό κοινό και θα τεθεί αντιμέτωπο με το νέο Audi A3 και την νέα A-Class. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας και θα φορά τη MFA πλατφόρμα της Mercedes, την ίδια που χρησιμοποιούν τα νέα A-Class και B-Class. Το μοντέλο θα φορά μια γκάμα τετρακύλινδρων και εξακύλιδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου της Mercedes ενώ είναι αρκετά πιθανό να υπάρχουν ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Το μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως από το 2016 με την Infiniti να αναμένει να πουλά 50.000 με 60.000 ετησίως.

[Πηγή: The Detroit Bureau, Autonews]