Video: 11λεπτη βόλτα, μέσω της μικροκάμερας πάνω στο κράνος του Sebastian Vettel

Σχετικά άρθρα

Ξέρουμε ότι οι οδηγοί της Formula 1 (και όχι μόνο) δεν έχουν ευρύ οπτικό πεδίο. Η θέση τους μέσα στο μονοθέσιο δεν τους επιτρέπει να έχουν πλήρη αντίληψη του χώρου, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδό τους, ειδικά αν αναλογιστούμε την ταχύτητα που μπαίνουν στις στροφές, το χώρο που καλούνται να υπολογίσουν σε περίπτωση προσπεράσματος και γενικότερα όλα όσα πρέπει να κάνουν, προκειμένου ν’ αγγίξουν το όριο.

Στο Grand Prix της Βραζιλίας, έχει τοποθετηθεί μια μικροκάμερα πάνω στο κράνος του Sebastian Vettel, μέσω της οποίας μπορούμε να κατανοήσουμε εν μέρει το πώς βλέπει ο οδηγός, εκτός από τα το να δούμε όμορφα πλάνα. Ωστόσο, το οπτικό πεδίο των οδηγών είναι ακόμα μικρότερο, διότι τα μάτια είναι μερικά εκατοστά πιο χαμηλά, καθώς η κάμερα βρίσκεται πάνω από το δεξί μάτι του Vettel. Συν τοις άλλοις, λόγω του κράνους και του μικρού visor, το πεδίο περιορίζεται ακόμα περισσότερο.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείς να για 11,5 λεπτά να κάνεις γρήγορες βόλτες στο Autodromo Jose Carlos Pace, έχοντας για… σοφέρ τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=wbS1QAJNudk

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...