Σοφή η παροιμία που λέει ότι “το λάδι και η αλήθεια πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια”! Ξέρουμε ότι στη Ferrari, ο Rubens Barrichello ήταν ο νούμερο δύο οδηγός, αφού ο Michael Schumacher ήταν φανερά το νούμερο ένα και ο άνθρωπος για τον οποίο γινόταν όλα. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που επιβεβαιώνει τις προηγούμενες γραμμές είναι το Grand Prix της Αυστρίας, το 2002, όπου ο Βραζιλιάνος έλαβε εντολή ν’ αφήσει τον Schumi να πάρει τη νίκη, την οποίο εκτέλεσε.

Δέκα χρόνια μετά, ο Rubinho μιλά για εκείνον τον αγώνα, λέγοντας πως οι μηχανικοί της Scuderia έφτασαν στο σημείο ακόμα και να τον απειλήσουν! Ας δούμε τι δήλωσε:

Ήταν 8 γύροι πολέμου. Είναι πολύ σπάνιο να χάσω την ψυχραιμία μου, αλλά φώναζα στο ραδιόφωνο. Συνέχιζα κανονικά, λέγοντας ότι δε θα τον αφήσω να περάσει. Τότε, μου είπαν κάτι πολύ γενικό· δεν είχε σχέση με το συμβόλαιό μου. Δεν μπορώ να σας πω τι μου είπαν, αλλά είχε τη μορφή απειλής, κάτι που μ’ έκανε να σκεφτώ ξανά τη ζωή μου, επειδή ήταν μεγάλη χαρά για ‘μένα η οδήγηση.

Πάντα, σε τέτοιες δηλώσεις, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αλήθεια, και ούτε νομίζω πως θα τη μάθουμε…

[Πηγή: Globo]