Πέρυσι μάθαμε πόσο κοστίζει να συντηρεί κάποιος μια Bugatti Veyron και τώρα ας σου πω πόσο κοστίζει και η συντήρηση ενός ακόμη hypercar, μιας Ferrari Enzo. Η Ferrari Enzo είναι όνειρο πολλών, και πως να μην είναι άλλωστε, όταν έχει σχεδιαστεί από την Ferrari ώστε να είναι όσο ποιο κοντά γίνεται στα μονοθέσια της Formula 1 και έχει βελτιωθεί από τον ίδιο τον Michael Schumacher. Δεν σε ρωτώ το πως απόκτησες μια από τις 399 Enzo που βγήκανε στην αγορά. Είναι μια μεταβλητή που την παίρνουμε ως δεδομένη και πάμε παρακάτω.

Μηχανικά φορά έναν V12 κινητήρα, στο πίσω μέρος του carbon-αλουμινένιου σασί, απόδοσης 651 ίππων με 657 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο F1, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3.2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 355 χλμ/ώρα.

Μην θεωρείς ωστόσο ότι το μόνο έξοδο που σε περιμένει είναι η βενζίνη και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα, όταν η Enzo θέλει service. Έχουμε και λέμε. Για μια απλή αλλαγή λαδιών θα πρέπει να δώσεις 1.120 ευρώ, αλλά μαζί με τις πρόσθετες υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι μηχανικοί της Ferrari στην Enzo σου, κοιτώντας κάθε υγρό της αλλά και κάθε βίδα της, το κόστος εκτινάσσεται σε 7.200 ευρώ.

Πόνεσες ήδη; Άκου και αυτό. Για αλλαγή συμπλέκτη πρέπει να δώσεις κοντά στα 4.800 ευρώ, χρήματα που μπορεί να σου φαίνονται λίγα, μπροστά στα 32.000 ευρώ, που πρέπει να δώσεις ώστε να αλλάξεις τα φρένα και τα τακάκια του αυτοκινήτου. Τελικά αν το καλοσκεφτείς, δεν καίει ιδιαίτερα και πολλά, δεν συμφωνείς;

[Πηγή: Secret Entourage]