Στη παραγωγή τα Lexus LFA Roadster και GS Coupe, το πρώτο δίχρωμο LFA, στο Detroit το νέο IS

Σχετικά άρθρα

Η Lexus φαίνεται ότι τελικά θα βγάλει στη παραγωγή την ανοικτή έκδοση του LFA. Ντεμπούτο θα κάνει το 2014 και θα μηχανικά δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με την κλειστή έκδοση, και έτσι ο ατμοσφαιρικός V10 4.8 λίτρων των 552 ίππων θα ακούγεται ακόμη καλύτερα στα αυτιά των επιβατών του αφού χωρίς την οροφή η ηχομόνωση θα πάει περίπατο.

Το Autonews αναφέρει ότι μέχρι το 2013, η Lexus θα έχει παραδώσει και τα 500 LFA coupe που προτίθεται να κατασκευάσει. Για ένα χρόνο δεν θα βγει κανένα LFA από το εργοστάσιο της Ιαπωνίας και στα μέσα του 2014 θα παρουσιαστεί η ανοικτή Roadster έκδοση του.

Παράλληλα, η Lexus φαίνεται ότι έχει δώσει το πράσινο φως να βγει στη παραγωγή και η Coupe έκδοση του GS. Το μοντέλο θα αντικαταστήσει το SC 430 και θα τεθεί απέναντι από τα Mercedes E-Class coupe, Audi A5 και BMW Σειράς 6. Μηχανικά θα φορά τους ίδιους κινητήρες με αυτούς που συναντάμε κάτω από το καπό του GS, με τις φήμες να θέλουν να υπάρχει και μια γρήγορη έκδοση, η GS-F, η οποία θα φορά τον V10 4.8-λίτρων κινητήρα του LFA.

Σε ότι αφορά το νέο Lexus IS, αυτό φαίνεται ότι τελικά θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Detroit στις αρχές του 2013. Μέχρι σήμερα έχουμε δει ένα μουλάρι του να φορά τις αλουμινένιες αναρτήσεις και τις αντιστρεπτικές από το Lexus GS. Το νέο IS θα διαθέτει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, θα είναι ελαφρύτερο και θα διαθέτει επιθετική σχεδίαση διαθέτοντας τη νέα μάσκα της εταιρίας που είδαμε στο LF-LC Concept. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν καλύτερης ποιότητας υλικά.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων ενώ θα υπάρχει επίσης μια υβριδική και μια υψηλών επιδόσεων έκδοση IS F. Είναι πιθανό να κατασκευαστούν πάνω στην πλατφόρμα των Toyobaru και θα είναι διαθέσιμο σε coupe, cabrio και wagon εκδόσεις.

Τέλος, δες το πρώτο δίχρωμο εργοστασιακό LFA που βγήκε από το εργοστάσιο Motomachi της Lexus στην Ιαπωνία, αλλά και το πως κατασκευάζεται ένα ξύλινο τιμόνι του Lexus LS το οποίο περνά 67 στάδια και χρειάζεται συνολικά 38 ημέρες μέχρι να τοποθετηθεί πάνω σε ένα LS.

http://www.youtube.com/watch?v=mabO5t5alK0&feature=player_embedded

[Πηγή: GoAuto, Club Lexus, Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Ανακαλούνται 685.491 αυτοκίνητα των Toyota και Lexus

Η Toyota προχωρά σε τέσσερις ανακλήσεις στις ΗΠΑ που επηρεάζουν 661.663 αυτοκίνητά της. Η πρώτη ανάκληση αφορά 381.000 Tacoma παραγωγής 2022 - 2023, επειδή...

Ανάκληση για 280.000 Toyota Tundra, Sequoia και Lexus LX

Η Toyota ανακοίνωσε πως ανακαλεί 280.000 Tundra MY2022-2024, Sequoia MY2023-2024 και Lexus LX 600 ΜΥ2022-2024 στις ΗΠΑ, επειδή σε αυτά, το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο...
Autoblog.gr