Ο Theophilus Chin ετοίμασε μερικές νέες rendering φωτογραφίες από το πως θα μπορούσε να μοιάζει το SUV της Alfa Romeo. Η Fiat, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι σταματά προσωρινά τις επενδύσεις της, λόγω ανησυχιών που προκύπτουν από την οικονομική κρίση της Ευρωζώνης με το SUV να φημολογείται ότι θα αργήσει να περνά στη παραγωγή.

Το αυτοκίνητο πιθανότατα θα ονομάζεται CXover και θα κατασκευαστεί πάνω στο σασί της Giulietta. Θα τοποθετηθεί στην μικρή κατηγορία των SUV και θα τεθεί αντιμέτωπο με τα VW Tiguan, Ford Kuga, Audi Q5, Renault Koleos, Mercedes-Benz GLK και BMW X3.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην C-SUV wide πλατφόρμα, με μεγαλύτερο μήκος-πλάτος, την ίδια που θα φοράνε τα επόμενα Jeep Compass και Patriot και εκτός από την Ευρώπη, θα πωλείται και στην Αμερική.

Θα έχει μήκος κοντά στα 4.4 μέτρα και πλάτος 1.8 μέτρα, παρόμοιες διαστάσεις με το Volkswagen Tiguan. Μηχανικά αναμένεται να φορά τους MultiAir και MultiJet κινητήρες της μαμάς Fiat, όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει και ο νέος 1.800αρη turbo βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού απόδοσης έως 300 ίππων. Το αυτοκίνητο θα έχει μόνιμη τετρακίνηση με 40% να στέλνει την κίνηση μπροστά και 60% πίσω, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης, το ποσοστό αυτό θα μεταβάλλεται.

[Πηγή: Theophilus Chin]