H Alfa Romeo θα κατασκευάσει νέο 1.800αρη turbo κινητήρα απόδοσης έως 300 ίππων

Σχετικά άρθρα

Το Fiat Group ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει έναν νέο 1.800αρη turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού για την Alfa Romeo απόδοσης 300 ίππων, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της, στη πόλη Pratola Serra το 2013.

Ο κινητήρας θα είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από αλουμίνιο και θα διαθέτει ένα σύστημα άμεσου ψεκασμού στα 200 bar, διπλό μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και μια υψηλής απόδοσης τουρμπίνα. Θα είναι διαθέσιμος σε πολλές εκδόσεις με την κορυφαία να αποδίδει 300 άλογα

Αναρωτιέσαι σε ποια μοντέλα της Alfa θα μπει ο κινητήρας; Σίγουρα στην 4C ενώ αρκετά πιθανό είναι να τοποθετηθεί και στην Giulia. Ο κινητήρας θα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο εγκάρσια όσο και διαμήκη και θα πληροί τα στάνταρ του Euro 6 αλλά και αυτά του Tier 2 Bin 5 ώστε να πωλείται και στην Αμερική, αφού η Alfa θα ξεκινήσει να πουλά τα μοντέλα της και στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού το 2013.

[Πηγή: Fiat SpA]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Παραγωγή νέου κινητήρα Alfa Romeo στην Ιταλία από τις αρχές του 2013

Την έναρξη της παραγωγής ενός νέου βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού της Alfa Romeo ανακοίνωσε ο Όμιλος Fiat Chrysler, από τις αρχές του 2013, στο εργοστάσιο FMA, στην Pratola Serra.

Ιδανικά σχεδιασμένος για εγκάρσια ή για διαμήκη τοποθέτησή του ως προς τον άξονα του αυτοκινήτου, ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας θα είναι 1.8 lt, με ιπποδύναμη 300 hp, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία του. Επιπλέον θα είναι συμβατός με τα νέα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα εκπομπών ρύπων, Euro 6 και Tier 2 Bin 5 αντιστοίχως.

Κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ο κινητήρας θα ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος άμεσου ψεκασμού βενζίνης 200-bar, διπλού συστήματος μεταβλητού χρόνου και μετά υπερσυμπιεστή.

Η αρχιτεκτονική αλουμινίου σε συνδυασμό με τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες θα προσφέρουν άριστη αναλογία βάρους–ισχύος, υψηλή αποδοτικότητα καυσίμου, άνεση από εξωτερικούς θορύβους και κραδασμούς καθώς και εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, χαρακτηριστικά μοναδικά στην κατηγορία της Alfa Romeo.

«Αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την AlfaRomeo, καθώς συνεχίζουμε να επανατοποθετούμε τη μάρκα μας και να την προετοιμάζουμε για παγκόσμια διανομή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ο πρωταρχικός μας στόχος καθώς προετοιμάζουμε το λανσάρισμα των μοντέλων μας εκεί το 2013» σημείωσε ο Harald J. Wester, Chief Technology Officer της Fiat και Υπεύθυνος για την Alfa Romeo και τη Maserati. «Η αφοσίωση του Ομίλου στην ανάπτυξη κινητήρων για συγκεκριμένες ανάγκες της AlfaRomeo αντανακλούν την ανανεωμένη προσπάθεια που πραγματοποιούμε για την ανάπτυξη της μάρκας μας. Aυτό αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον και θα επανασυνδέσουν την AlfaRomeo με τις ιστορικές της καταβολές ως την πρώτη Ιταλική μάρκα σπορ αυτοκινήτων».

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...