Σε περίπτωση που ίσως δεν το έχεις ακούσει/διαβάσει, η Volkswagen έχει βάλει ως στόχο το 2018 να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, πουλώντας περισσότερα από 10.000.000 αυτοκίνητα ετησίως. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού είναι διαδραματίζει η αγορά της Κίνας, στην οποία για πρώτη φορά εδώ και 8 χρόνια, η VW πέρασε την GM σε πωλήσεις, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η Volkswagen πούλησε στη Κίνα 704.991 αυτοκίνητα (+21%), την ώρα που η GM πούλησε 664.765 αυτοκίνητα. Ο CEO της GM, Dan Akerson δήλωσε ότι η εταιρία του εξαιρεί από την μέτρηση τις πωλήσεις που έγιναν στο Hong Kong και στο Macau, ενώ η Volkswagen κάνει το εντελώς αντίθετο.

Παράλληλα η Volkswagen δηλώνει υπερήφανη ότι μέσα σε διάρκεια 3 εβδομάδων, έχει δεχτεί περισσότερες από 3.000 παραγγελίες για το up! στην Ιαπωνία, διαλύοντας έτσι τους όποιους φόβους είχαν δημιουργηθεί περί “κλειστής Ιαπωνικής αγοράς” αποκλειστικά για Ιαπωνικά αυτοκίνητα. Η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο το 2018, να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στην Ιαπωνία, πουλώντας 110.000 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Autonews, The Truth About Cars]