F.Alonso: “Μοναδικός στόχος, ο τίτλος!”

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso παραμένει (και με το δίκιο του) προκλητικά αισιόδοξος για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος! Και πως να μην είναι; Στην Ινδία είχε βάλει τη Scuderia Ferrari στη 3η σειρά της εκκίνησης και κατάφερε μ’έναν εκπληκτικό αγώνα να τερματίσει πίσω από τον Sebastian Vettel, πράγμα που από μόνο του, εμπεριέχει πίεση, ρίσκο αλλά και ταλέντο! Ο El Nano έχει τα πάντα, είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός στο Grid αλλά δεν έχει το αυτοκίνητο που θα του έδινε απλά την ώθηση να κερδίσει αυτό το Πρωτάθλημα με διαφορά. Με αποτέλεσμα, τη συγκεκριμένη στιγμή να μειονεκτεί σε σχέση με τον Sebastian Vettel και να βρίσκεται 13 βαθμούς μακριά. Ο El Nano παρέθεσε τη δική του άποψη για το όλο θέμα.

Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν 100 βαθμοί διαθέσιμοι και τώρα 75. Είμαστε 13 πίσω από τον Sebastian. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι και πιο συγκεκριμένα τα Σάββατα. Εύχομαι να καταφέρουμε να βελτιωθούμε στο Abu Dhabi ή στην Αμερική. Οι αγώνες έχουν μεγάλη διάρκεια και όπως είδαμε με τον Mark, ένα πρόβλημα στο KERS μπορεί να συμβεί σε όλους, μπορεί να συμβεί στον Sebastian ή και σε μένα. Υπάρχουν πολλοί βαθμοί ακόμα και παραμένω πολύ αισιόδοξος.

Κάπου εκεί, ο Fernando τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει. Να καταφέρει η Ferrari να του δώσει ένα γρήγορο αυτοκίνητο, ούτως ώστε να καταφέρει να παλέψει στα ίσια τον Sebastian Vettel.

Μπορούμε να παλέψουμε με τις Red Bull, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο που μπορεί να κερδίσει. Η κατάσταση στον αγώνα είναι πάντοτε καλύτερη σε σχέση με τις κατατακτήριες κι αυτό είδαμε και στον προηγούμενο αγώνα. Μία καλή εκκίνηση, ένας καλός πρώτος γύρος, μία καλή τελική ταχύτητα και η σωστή διαχείριση των ελαστικών σε συνδυασμό με τη δική μου απόδοση στο 120% μας έδωσαν τη δεύτερη θέση. Κάναμε ότι μπορούσαμε όπως και σε κάθε αγώνα κι αν έρθει το τέλος του Πρωταθλήματος και είμαστε Πρωταθλητές, κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι το κερδίσαμε με την εύνοια των λαθών του αντιπάλου αλλά γιατί πάντοτε δίνουμε το απόλυτο.

Αναμφίβολα, ο Fernando Alonso παρουσιάζεται πεισμωμένος γι’αυτό το Πρωτάθλημα και δείχνει συνεχώς ότι θέλει να το κερδίσει. Το μόνο που ζητάει κι επιμένει συνεχώς σ’αυτό, ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο που με συνδυασμό την απόδοση του, θα δώσει στους Tifosi την ευκαιρία να πανηγυρίσουν ένα Πρωτάθλημα κατακκόκκινα βαμμένο! Οι Ταύροι ανήκουν στην Ισπανία, κάποιος τους χαϊδεύει συνεχώς και κάποιος άλλος θέλει ν’αποδείξει ότι είναι Ταύρος απ’τη μέρα της γέννησης του. Ο ταύρος από το Οβιέδο της Αστούριας εμφανίζεται έτοιμος να κάνει τη δική του αντεπίθεση. Μπορεί η Ferrari να του δώσει το μονοθέσιο που χρειάζεται ούτως ώστε να κατακτήσει αυτό το Πρωτάθλημα; Το Abu Dhabi θα δώσει ίσως την κρισιμότερη απάντηση της χρονιάς. Fernando Alonso ή Sebastian Vettel; Η απάντηση είναι δική σας!

[Πηγή: PlanetF1 | Photo Copyright: Ercole Colombo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...