Για άλλη μια χρονιά περνά από την Κύπρο το διεθνές ράλι του IRC με αγώνα που πραγματοποιείται κυρίως στην πόλη και επαρχία της Πάφου.

Για τον αγώνα θα βρίσκονται στην Κύπρο 21 ξένα πληρώματα, με 500 άτομα προσωπικό ενώ στη χώρα θα βρεθούν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου ράλι όπως ο «υπεραθλητής» Νάσερ Αλ Αντίγια.

Την ίδια ώρα δημοσιογράφοι από το εξωτερικό, μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) αλλά και ξένοι τουρίστες φτάνουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Κύπρο προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα που εντάσσεται στο καλεντάρι του IRC.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Κύπρος μέσω ΚΟΤ ξοδεύει μόλις 500 χιλιάδες ευρώ για να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο IRC αλλά και όλα τα διαδικαστικά που αφορούν στη διοργάνωση του ράλι. Τα έσοδα στην οικονομία ωστόσο, είναι πολλαπλάσια αφού υπολογίζεται ότι κατά την εβδομάδα διεξαγωγής του ράλι εισρέουν στην Κύπρο κάπου 10 εκ. ευρώ.

Σημαντική είναι και η προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, αφού το φυσικό τοπίο της χώρας φαίνεται να γοητεύει τους σκηνοθέτες του Eurosport που διοργανώνει και προβάλλει το IRC σε πολλές χώρες του πλανήτη. «Ο ΚΟΤ για να προβάλει στην Κύπρο σε τόσες χώρες και για τόσο χρόνο θα ξόδευε εκατομμύρια» αναφέρει χαρακτηριστικά στο INBusinessNews ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Αντώνης Μιχαηλίδης.

[Πηγή: Sigmalive | Thanks for the tip, Johnny]