Σύμφωνα με το New Jersey Law Journal, οι εταιρίες που κατασκευάζουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου, κρατούν σκόπιμα τις τιμές ψηλά, ώστε να επωμίζονται μεγαλύτερο κέρδος. Το άρθρο αναφέρεται στις Samsung, Sony, LG και Panasonic αφού αυτές οι τέσσερις εταιρίες ελέγχουν το μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής μπαταριών-ιόντων λιθίου. Σίγουρα όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, οι τιμές των μπαταριών θα μειωθούν αλλά και πάλι γεννάται το ερώτημα μήπως θα μπορούσαν να μειωθούν ακόμη περισσότερο, αν οι εταιρίες μείωναν το ποσοστό των κερδών τους.

Στις σχετικές ειδήσεις, η CalBattery, μια αμερικανική εταιρία, ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια νέου τύπου μπαταρία ιόντων-λιθίου η οποία υπόσχεται ότι θα είναι κατά 70% φθηνότερη από τις υπάρχουσες μπαταρίες, προσφέροντας αυτονομία 480 χλμ.

Η μπαταρία διαθέτει ανοδίωση πυριτίου-γραφενίου, η οποία αυξάνει σημαντικά τη πυκνότητα ενέργειας της μπαταρίας. Δοκιμές έδειξαν ότι οι κυψέλες των νέων μπαταριών, μπορούν να κρατήσουν 525 Wh/kg, όταν οι συμβατικές μπαταρίες διαχειρίζονται νούμερα μεταξύ 100 και 180 Wh/kg. Με μεγαλύτερο βαθμό ανωδίωσης, 1.250 mili-amp-hours/gram έναντι 325 mili-amp-hours/gram των συμβατικών μπαταριών, οι μπαταρίες έχουνε τριπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης και 70% μικρότερο κόστος.

[Πηγή: Torquenews, New Jersey Law Journal]