Τυχερός ο Vettel για τη McLaren· ικανός για τη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Μετά από τις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο Sebastian Vettel δέχθηκε ποινή εκκίνησης από το pit lane, λόγω του ότι είχε λιγότερο από ένα λίτρο στο ρεζερβουάρ της RB8 του. Ο Γερμανός, όμως, μ’ εξαιρετική απόδοση και αρκετή τύχη, κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση, περιορίζοντας σημαντικά τις βαθμολογικές απώλειες.

Από την πλευρά της McLaren, οι Lewis Hamilton και Martin Whitmarsh δηλώνουν ότι ο 25χρονος ήταν πολύ τυχερός, αν όχι ο πιο τυχερός οδηγός της Formula 1, όπως υπογραμμίζει ο “Billion Dollar Man”:

Ήταν απίστευτο το πώς ανέκαμψε. Θα πρέπει να είναι ο πιο τυχερός οδηγός της Formula 1.

Η απάντηση της Red Bull έρχεται μέσα από τον Πρόεδρο της ομάδας, Christian Horner, ο οποίος είπε:

Οδήγησε εκπληκτικά· μπορείτε να δείτε πόσα μονοθέσια προσπέρασε. Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του.

Δηλώσεις για τον Seb έκανε και ο Stefano Domenicali, Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, οι οποίες κυμαίνονται κάπου στο μέσον:

Έκανε σπουδαίο αγώνα. Είχε στιγμές που ήταν τυχερός και άλλες που ήταν άτυχος. Είχε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο έριξε τη διαφορά στα 10 δευτερόλεπτα, από τα 22 που ήταν. Ήταν ικανός να ξεκινήσει τελευταίος και να τερματίσει τρίτος, συνεπώς εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στο μέγιστο και είχε έναν τέλειο αγώνα.

Ο ίδιος ο Vettel δέχεται ότι το δεύτερο SC ήταν κάτι που ήθελε, αλλά επισημαίνει πως ο στόχος του ήταν να κερδίσει.

Στόχος μου ήταν να κέρδιζα τον αγώνα· ήταν μόνο τρία μονοθέσια μπροστά μου. Δυστυχώς, δεν προσπέρασα τον Button όσο γρήγορα έκανα με τ’ άλλα μονοθέσια, αλλά είχα καλύτερο ρυθμό. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα, αλλά, τελικά, το κατάφερα, και αυτός συμπεριφέρθηκε δίκαια. Δεν μπορείς να κάνεις αυτή την κίνηση με άλλους οδηγούς.

Αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο. Η ομάδα πήρε μπροστά, και όλοι απολαμβάνουν τη στιγμή. Δεν είχαμε πάντα ένα από τα καλύτερα μονοθέσια, αλλά ήταν αρκετά καλό για να συγκεντρώσουμε βαθμούς, κάτι που δικαιολογεί τον λόγο που είμαστε εδώ. Ανυπομονώ ήδη για τους επόμενους αγώνες. Έχουμε μια φανταστική ευκαιρία, και είναι στο χέρι μας ο τίτλος.

Ο Jenson Button έκανε ό,τι μπορούσε, για να μην του “κλέψει” ο Γερμανός το βάθρο, αλλά δεν κατάφερε να τον κρατήσει πίσω του.

Έκανε μια κίνηση από την εξωτερική· θα μπορούσα να μην του δώσω χώρο και να χτυπήσουμε, αλλά, πραγματικά, δεν είναι σωστό. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Sebastian στάθηκε τυχερός. Είχε φρέσκα μαλακά ελαστικά, κι εγώ ήμουν με τα φθαρμένα σκληρά. Ήταν μια πολύ γενναία κίνηση εκ μέρους του.

Θέση για την οδήγηση του Vettel πήρε και ο μεγάλος του αντίπαλος, Fernando Alonso:

Ο Sebastian κέρδισε πολλές θέσεις και ανέκαμψε πολύ καλά. Οδήγησε πολύ καλά. Υπήρξαν μερικά αυτοκίνητα ασφαλείας, τα οποία έκλεισαν τις διαφορές, αλλά δεν ήταν στο χέρι μας.

Τελικά, ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για ‘μάς. Η δεύτερη θέση ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα για ‘μάς. Συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι το τέλος.

Η αλήθεια είναι πως ο Vettel βοηθήθηκε αρκετά από το δεύτερο αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν ακυρώνει την εξαιρετική και πολύ επιθετική οδήγηση του 25χρονου και στους 55 γύρους τού αγώνα.

[Πηγή: BBC Sport | Photo Copyright: Vladimir Rys/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...