Ο Sebastian Vettel, παρόλο που ξεκίνησε τον αγώνα τού Abu Dhabi από το pit lane, κατάφερε να φτάσει μέχρι την 3η θέση, περιορίζοντας σημαντικά τη βαθμολογική απώλεια, καθώς ο Fernando Alonso τερμάτισε μόλις μία θέση πιο πάνω. Η διαφορά μειώθηκε στους 10 βαθμούς, αλλά ο Γερμανός είναι μπροστά και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς η RB8 είναι ταχύτερη από την F2012.

Οι άνθρωποι του Maranello δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε να κάνουν το ιταλικό μονοθέσιο ταχύτερο, ιδιαίτερα στις κατατακτήριες, καθώς εκεί είναι το κύριο πρόβλημα. Επιπλέον, η Scuderia δε θα έλεγε όχι στη βροχή, μιας και ο Ferni είναι πολύ ανταγωνιστικός σε υγρές συνθήκες, με την κατάσταση και τις στρατηγικές να μπορούν ν’ αλλάξουν πολύ γρήγορα στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Mark Webber ισχυρίζεται ότι ο team-mate του χρειάζεται στεγνούς αγώνες, ώστε να μην υπάρχει κάποια έκπληξη.

Ο Sebastian χρειάζεται στεγνό αγώνα στη Βραζιλία. Μπορεί να οδηγήσει στη βροχή, αλλά ο Fernando είναι πολύ δυνατός. Και μπορεί να είναι βρέξει στο Sao Paolo. Εκεί υπάρχει πάντα κάποιο δράμα. Πιστεύω πως το τέλος θα είναι πολύ δραματικό.

Δε γνωρίζουμε τι θα γίνει στη Βραζιλία, αλλά οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τον αγώνα στο Austin του Texas δε δείχνουν βροχή. Και η βροχή, όμως, δεν είναι τόσο άσχημη για τον Seb, αφού ο Γερμανός είναι ικανός κι εκεί. Βέβαια, θα προτιμούσε να τρέχει σε στεγνή πίστα, καθώς γνωρίζει ότι η ανταγωνιστικότητα της RB8 είναι πολύ ανώτερη στο στεγνό.

[Πηγές: GMM | Photo Copyright: Vladimir Rys/Getty Images/Red Bull Racing]