Οι περισσότεροι οπαδοί της Formula 1 πιστεύουν ότι ο Sebastian Vettel θα πάρει -και φέτος- το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Fernando Alonso το αξίζει περισσότερο, καθώς ο Ισπανό παλεύει από την αρχή της χρονιά μ’ ένα μονοθέσιο που σχεδόν ποτέ δεν ήταν το καλύτερο. Σύμφωνα, πάντως, με τον Seb, και οι δύο Πρωταθλητές αξίζουν τον τίτλο, αφού είχαν τις ίδιες μέσα στη σεζόν.

Αν δείτε τους αγώνες μέχρι στιγμής, νομίζω ότι έχουμε τις ίδιες εγκαταλείψεις και ατυχίες με τον Fernando. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο οδηγός που τι αξίζει περισσότερο θα γίνει και πρωταθλητής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή θέση τώρα, κι ελπίζω να είμαστε μέχρι το τέλος, για να βεβαιωθούμε ότι αξίζουμε τη δόξα.

Σαφώς, οι τελευταίοι αγώνες ήταν πολύ καλοί για ‘μάς, και αυτό μας βοήθησε πολύ. Αν δεις όλη τη σεζόν με τους 20 αγώνες, πιθανώς δε θα σου αρέσει, γιατί είναι πιθανό να υπάρχουν εγκαταλείψεις από τεχνικά προβλήματα· τις είχαμε, κι ελπίζω ότι έχουμε περάσει απ’ αυτή τη φάση. Είναι πολύ δύσκολο να τρέξεις τόσους πολλούς αγώνες χωρίς να υπάρχουν ζητήματα. Δεν είναι κάτι που το υπολογίζεις, όμως θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος, όταν σου συμβεί, να συνεχίσεις να κοιτάζεις μπροστά.

Στο ερχόμενο Grand Prix, στο Austin του Texas, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο 25χρονος θα συμπληρώσει τις 100 εκκινήσεις στη Formula 1, θέλοντας, φυσικά, να το γιορτάσει με μία νίκη.

Το 100 είναι ένας μεγάλος αριθμός. Τα 100 Grands Prix ακούγονται πολλά: 100 εκκινήσεις, 100 φορές να έχεις επιβιώσει στην πρώτη στροφή. Αυτό δεν το σκεφτόμουν όταν μπήκα στη Formula 1. Αυτό μού δείχνει ότι ο χρόνος “πετάει”, όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει και το απολαμβάνεις· συνεπώς, ας επικεντρωθώ στους επόμενους 100.


[Πηγή: Formula 1 | Photo Copyright: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Racing]