F.Alonso: “Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο μας!”

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso βρίσκεται για 4η φορά στην καριέρα του, κοντά σ’έναν τίτλο. Η διαφορά των 10 βαθμών σε σχέση με την πρώτη θέση και τους 245 βαθμούς του Sebastian Vettel δεν φοβίζει κανέναν στη Ferrari και ταυτόχρονα δεν τους γεμίζει με άγχος. Γνωρίζουν ότι ο τίτλος δε βρίσκεται στα χέρια τους και αναμφίβολα δεν είναι και κάτι το οποίο μπορούν να κλέψουν με εύκολο τρόπο. Ο μικρός σίφουνας από το Heppenheim της Γερμανίας εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση αυτού του τίτλου και 3ου στη σειρά. Έτσι, ο Fernando Alonso εμφανίστηκε απόλυτα προσηλωμένος σ’αυτά που έχει να κάνει το επόμενο τριήμερο στο Austin του Texas.

Είμαι πολύ πιο ήρεμος και πολύ πιο συγκεντρωμένος. Το 2006 έφτασα στον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία να παλεύω με τον Michael (Schumacher) και ήταν ιδιαίτερα αγχωτικό. Δεν μπορούσες να συγκεντρωθείς και να κοιμηθείς, δεδομένου ότι ήταν ένα συναισθηματικά γεμάτο Σαββατοκύριακο. Την επόμενη χρονιά, είχαμε ένα πάρα πολύ αγχωτικό τελευταίο αγώνα. Τρείς από εμάς, εγώ, ο Kimi και ο Lewis παλεύαμε για τον τίτλο. Επίσης, ήταν ένα αγχωτικό Σαββατοκύριακο και δεν μπορούσες να κάνεις και πολλά πράγματα γι’αυτό. Το 2010, φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα στο Abu Dhabi και παλεύαμε ξανά για τον τίτλο. Ήμουν πολύ πιο ήρεμος εκεί και είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στα πράγματα. Ο αγώνας εξελίχθηκε έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν κερδίσαμε αλλά μπορώ να πω ότι ήμασταν πολύ πιο προετοιμασμένοι.

Έχοντας στο μυαλό του τις προηγούμενες χρονιές, ο Fernando Alonso τόνισε την ανάγκη προσήλωσης και απόλυτης ηρεμίας, ούτως ώστε να καταφέρει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί και αν του δoθεί η ευκαιρία να αρπάξει τον τίτλο από τον Sebastian Vettel. Ας δούμε, τι δήλωσε για τον αγώνα στο Texas:

Αν είσαι πολύ πιο εστιασμένος και συγκεντρωμένος, προσπαθώντας να κάνεις τη δουλειά σου και γνωρίζοντας ότι αν κάνεις τα πάντα άψογα, έχεις μία ευκαιρία, αλλά αν κάνεις λάθος θα χάσεις την ευκαιρία αυτή, άρα ας μείνουμε συγκεντρωμένοι σ’εμάς. Τίποτα δεν άλλαξε στην προετοιμασία και την προσέγγιση του αγώνα για το Σαββατοκύριακο. Μέγιστη προσπάθεια, μέγιστη συγκέντρωση απ’όλους στην ομάδα. Προετοιμάζουμε κάποια κομμάτια όπως και σε όλα τα Grand Prix κι ελπίζω ότι μπορούμε να τα δοκιμάσουμε αύριο, ούτως ώστε να έχουμε μερικά στοιχεία γι’αυτά.

Τέλος, ο Ισπανός τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν αρκετά πράγματα την Παρασκευή, να έχουν ένα καλό πλασάρισμα το Σάββατο και να μαζέψουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούν την Κυριακή. Δήλωσε ότι είναι ένα Σαββατοκύριακο σαν όλα τ’άλλα. Γνωρίζει πολύ καλά, όμως, ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η Ferrari θα πρέπει να του δώσει ένα αυτοκίνητο έτοιμο να παλέψει στα ίσα τον Sebastian Vettel γιατί οι ευκαιρίες λιγοστεύουν και η μάχη πάει να τελείωσει. Όπως τόνισα κι άλλες φορές, αυτή η Παρασκευή είναι που μπορεί να δείξει πολλά για ένα Grand Prix. Περιμένω να δω, μία Ferrari πολύ πιο γρήγορη και πολύ πιο κοντά σ’αυτή την τρομερή Red Bull. Το ερώτημα είναι το εξής, μπορεί αυτή η Ferrari να είναι πιο γρήγορη και πιο κοντά σ’αυτή τη Red Bull; Είναι ένα ερώτημα το οποίο θ’απαντηθεί αύριο γύρω στις 22:30 το βράδυ, όταν θα έχουμε και το τέλος της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Austin. Fernando, γνωρίζεις ότι έχεις πολλά να κάνεις αυτό το τριήμερο, μπορείς να κάνεις την ανατροπή;

[Πηγή: PlanetF1 | Photo Copyright: Studio Colombo]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...