Είναι γνωστό ότι η καλύτερη θέση για να ξεκινήσεις ένανα αγώνα είναι η πρώτη, γνωστή και ως pole position. Υπάρχουν, όμως, πίστες όπου η δεύτερη θέση μπορεί ν’ αποδειχθεί καλύτερη από την πρώτη, όπως στην πίστα του Austin, όπου, σύμφωνα με τον Jenson Button, ίσως να είναι καλύτερη από την pole position, καθώς η πρώτη θέση είναι ακριβώς στο σημείο που ξεκινά ανηφόρα για την πρώτη στροφή.

Θέλεις να πάρεις καλή θέση εδώ στις κατατακτήριες, καθώς οι οδηγοί θα δοκιμάσουν ασυνήθιστα πράγματα στην πρώτη στροφή. Όλοι θα φτάσουμε εκεί, και δε θα έχουμε ιδέα πού είναι η κορυφή, διότι το μόνο αυτοκίνητο που θα γνωρίζουμε πού βρίσκεται είναι αυτό που είναι στην εσωτερική· θα είναι ο μόνος που θα φαίνεται. Μια καλή εκκίνηση θα είναι σημαντική, και πιστεύω ότι, εδώ, η δεύτερη θέση είναι πραγματικά καλύτερη από την πρώτη, διότι υπάρχει ένα κομμάτι χωρίς ανηφόρα, τη στιγμή που η πρώτη θέση είναι κατευθείαν στην ανηφόρα.

Έρχόμενος από την εκκίνηση, και πηγαίνοντας κατευθείαν στην ανηφόρα, το φρενάρισμα θα είναι πολύ διαφορετικό, και, αν φρενάρεις δύο μέτρα πιο αργά στην ανηφόρα, θα είναι σαν να φρανάρεις ένα μέτρο πιο αργά αν ήταν επίπεδο. Θα παίξουμε πολύ με τα φρένα, και δε θα το κάνουν πολλοί στην εκκίνηση.

Το ανώτερο σημείο της ανηφόρας, δηλαδή η κορυφή τής πρώτης στροφής είναι 40 μέτρα πιο ψηλά απ’ ό,τι η υπόλοιπη ευθεία· επομένως, η κλίση είναι μεγάλη, όπως και η πρόκληση για τους οδηγούς, για το σωστό και αργό φρενάρισμα.

[Πηγή: ESPN F1]