Ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε 1.400 αυτοκίνητα της Mitsubishi από τα εργοστάσια της Ιαπωνία και της Ταϊλάνδη συγκρούστηκε χθες με ένα άλλο στα ανοικτά των ακτών του Βελγίου και των Κάτω Χωρών. Το 148 μέτρων καράβι, με όνομα Baltic Ace, μετέφερε αυτοκίνητα από το βέλγικο λιμάνι Zeebrugge στο λιμάνι Kotka της Φινλανδία, όταν συγκρούστηκε με το 135-μέτρων Corvus J. Ενώ από τη σύγκρουση το Corvus J υπέστη ζημίες, δεν κινδυνεύει να βυθιστεί και τα 12 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους αλλά βρίσκονται ακόμη επί του σκάφους.

Δε συνέβη το ίδιο όμως με το Baltic Ace που τελικά βυθίστηκε. Τρία πλοία από το ολλανδικό διασωστικό συνεργείο, δύο σκάφη ναυτικού, τέσσερα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ακτοφυλακής χτένιζαν τον θαλάσσιο χώρο για ανεύρεση επιζώντων, όμως η θαλασσοταραχής και οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν σοβαρά την όποια προσπάθεια. Δεκαοκτώ άτομα από το πλήρωμα Baltic Ace, συμπεριλαμβανομένου του πλοιάρχου, διασώθηκαν αφού βρέθηκαν οι σωστικές σχεδίες όμως άλλα έξι εξακολουθούν να αγνοούνται, με την αναζήτηση τους να έχει επίσημα σταματήσει.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς στη Βόρεια Θάλασσα, και η εταιρία που διευθύνει το Baltic Ace πιστεύει ότι για το περιστατικό ευθύνεται ένα ανθρώπινο λάθος, με την Ολλανδική αστυνομία να εξετάζει αν μπορεί να διερευνήσει το ναυάγιο, παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση έλαβε χώρα έξω από τα χωρικά ύδατα της χώρας.

[Πηγή: BBC]