Video: Το επίσημο promo του νέου Audi RS6 Avant

Σχετικά άρθρα

H Audi έδωσε και το επίσημο promo video του ολοκαίνουργιου Audi RS6 Avant το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2013. Στιλιστικά ξεχωρίζουν τα ολοκαίνουργια LED φωτιστικά σώματα, τα ματ αλουμινένια διακοσμητικά και φυσικά το άκρως επιθετικό bodykit αποτελούμενο από νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα γρίλια με γραμμένο το λογότυπο Quattro, φουσκωμένα φτερά, νέο πίσω προφυλακτήρα, αεροτομή και διπλές μεγάλες οβάλ απολήξεις εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ bucket καθίσματα επενδυμένα με μαύρο δέρμα και λευκές ραφές, κοφτό τριάκτινο τιμόνι καθώς επίσης και carbon, αλουμινένια και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά με αλουμινένια πεντάλς.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο νέος V8 4.0-λιτρος TFSI που φοράνε τα S6, S7, S8 και η Bentley Continental GT V8, απόδοσης 560 ίππων στις 6.700 σ.α.λ με 700 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ έως και τις 5.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, ενώ διαθέτει και ένα ενεργό πίσω διαφορικό με τεχνολογία torque vectoring. Τα 0-100 χλμ/ώρα να κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα με το πακέτο Dynamic plus. Με το πακέτο Dynamic η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ/ώρα ενώ χωρίς κανένα πακέτο η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα.

Λόγω του συστήματος Start/Stop, του συστήματος απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων, καθώς επίσης και του μειωμένου βάρους του (100 λιγότερα από το προηγούμενο) έχει μέση κατανάλωση 9,8 λίτρα/100 χλμ, 40% λιγότερο από όσο είχε το προηγούμενο RS6 Avant.

Το νέο RS6 είναι το πρώτο RS μοντέλο της Audi το οποίο διαθέτει μια ειδικά ρυθμισμένη αερανάρτηση η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 mm. Το σύστημα συνδυάζει την αεραανάρτηση αέρα με ελεγχόμενη απόσβεση και λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες του δρόμου, το οδηγικό στυλ και την επιλογή του οδηγού στο Audi drive select, και προσαρμόζεται αναλόγως. Η Audi προσφέρει και την σπορ ανάρτηση Dynamic Ride Control (DRC) για όποιον δεν θέλει την αερανάρτηση.

Τα φρένα του αποτελούνται από 390 mm δίσκους μπροστά με μαύρες εξαπίστονες δαγκάνες ενώ οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν και δαγκάνες κόκκινου χρώματος. Επίσης διαθέσιμα είναι και τα carbon κεραμικά φρένα με δίσκους 420 mm με γκρι δαγκάνες. Πατά πάνω σε 20-άρες ζάντες ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχουν και ζάντες διαστάσεων 21″.

[Πηγή: Audi]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...