Eπιπλέον 1.500 απολύσεις από την PSA/Peugeot-Citroen έως το 2014

Σχετικά άρθρα

H PSA/Peugeot-Citroen θα προβεί σε επιπλέον 1.500 απολύσεις έως το 2014 -εκτός των 8.000 που ανακοίνωσε τον Ιούλιo– αφού οι ι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων καταγράφουν χαμηλό ρεκόρ των τελευταίων 17 ετών.

Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά με την μη αντικατάσταση των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται ή αποχωρούν. Απώτερος στόχος της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η συνολική μείωση των εργαζομένων σε γαλλικό έδαφος, κατά 17%, στους 55.900 έως το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ο γαλλικός όμιλος έχει προαναγγείλει ήδη από τον Ιούλιο του 2012, την μείωση των θέσεων εργασίας κατά 8.000, ενώ στο ίδιο πλαίσιο έχει ανακοινωθεί και η διακοπή λειτουργίας εργοστασίου στο Aulnay-sous-Bois στα περίχωρα του Παρισιού.

Η PSA/Peugeot-Citroen θα κλείσει το εργοστασιό της στο Aulnay-sous-Bois στα περίχωρα του Παρισιού, ενώ εξαντλεί τα ταμειακά της διαθέσιμα με ρυθμό 200 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως. Συνολικά το καθαρό χρέος της PSA για το 2012 αναμένεται να ανέλθει στα 3 δις ευρώ, 500 εκατ. περισσότερα σε σχέση με την πρόβλεψη του περασμένου Ιουλίου η οποία προέβλεπε χρέος 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

[Πηγή: Bloomberg | Photo Copyright: SEBASTIEN BOZON/AFP/GettyImages]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...