13 βραβεία σχεδιασμού για τη BMW και τη Mini στα iF Design Awards 2013

Σχετικά άρθρα

bmw-3-series-touring-13

Το BMW Group απέσπασε από τα φετινά iF Design Awards 2013 συνολικά 13 διακρίσεις. Από ένα iF Product Design Award 2013 μοιράστηκαν η BMW Σειρά 3 Touring , η BMW Σειρά 3 Sedan και οι μοτοσικλέτες BMW HP 4 και Husqvarna Nuda 900 R . Ένα ακόμα iF Communication Design Award 2013 δόθηκε στην εγκατάσταση COLOUR ONE for MINI των Scholten & Baijings . Οκτώ επιπλέον iF Product Design Awards κέρδισε η ομάδα  BMW Group Design works USA. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 22 Φεβρουαρίου 2013 στο γκαλά iF Design Awards Night που θα πραγματοποιηθεί στο BMW Welt στο Μόναχο.

Στην 60ή επετειακή χρονιά του θεσμού iF Design Awards καταγράφηκαν συνολικά 4.352 συμμετοχές από κατασκευαστές και σχεδιαστές από 51 χώρες. Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 49 παγκοσμίως διάσημους ειδικούς της σχεδίασης, συναντήθηκε στο Ανόβερο από 20 – 22 Νοεμβρίου 2012 για να επιλέξει τους φετινούς νικητές.

[Πηγή: BMW]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

To BMW Group τιμήθηκε με 13 Βραβεία Σχεδίασης.

Μόναχο. Με 13 διακρίσεις στο θεσμό ‘2013 iF Design Awards’ , η Σχεδιαστική Κοινότητα τίμησε για μια ακόμα φορά τα επιτεύγματα του BMW Group Design . Από ένα iF Product Design Award 2013 μοιράστηκαν η BMW Σειρά 3 Touring , η BMW Σειρά 3 Sedan και οι μοτοσικλέτες BMW HP 4 και Husqvarna Nuda 900 R . Ένα ακόμα iF Communication Design Award 2013 δόθηκε στην εγκατάσταση COLOUR ONE for MINI των Scholten & Baijings . Οκτώ επιπλέον iF Product Design Awards κέρδισε η ομάδα  BMW Group Design works USA. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 22 Φεβρουαρίου 2013 στο γκαλά iF Design Awards Night που θα πραγματοποιηθεί στο BMW Welt στο Μόναχο.

Στην 60ή επετειακή χρονιά του θεσμού iF Design Awards καταγράφηκαν συνολικά 4.352 συμμετοχές από κατασκευαστές και σχεδιαστές από 51 χώρες. Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 49 παγκοσμίως διάσημους ειδικούς της σχεδίασης, συναντήθηκε στο Ανόβερο από 20 – 22 Νοεμβρίου 2012 για να επιλέξει τους φετινούς νικητές. Το τμήμα BMW Group Design έπεισε τους ειδικούς για τη σχεδιαστική αξία των παρακάτω διαγωνιζόμενων μοντέλων:

Η BMW Σειρά 3 Touring προσθέτει προσαρμοστικότητα και lifestyle στις βασικές αξίες της μάρκας. Η επιμηκυμένη σιλουέτα και το γωνιώδες πίσω παρμπρίζ προσφέρουν την ιδιαίτερη αίσθηση της ταχύτητας ακόμα και με το αυτοκίνητο σε στάση, ενώ η επικλινής γραμμή οροφής και η μεγάλη πίσω πόρτα προδίδουν την ευελιξία εσωτερικού. Το εμπρός τμήμα δανείστηκε στοιχεία από τη BMW Σειρά 3 Sedan , τα οποία εξέλιξε με σχεδιαστική ακρίβεια ώστε να συμπεριλάβει το ενιαίο συγκρότημα προβολέων και μάσκας. Το εσωτερικό υιοθετεί μία μοναδική φιλοσοφία διαστρωμάτωσης – ένα διαδραστικό παιχνίδι στρωμάτων σε έκκεντρα επίπεδα. Σε συνδυασμό με το γνώριμο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα BMW , η όλη διάταξη διευκολύνει την  πρόσβαση του οδηγού σε σημαντικές λειτουργίες.

Πρότυπη στην κατηγορία μικρομεσαίων σπορ sedan , η BMW Σειρά 3 Sedan ενσαρκώνει τις βασικές αξίες μιας BMW : σπορ στυλ, κομψότητα, δυναμισμός. Η εξωτερική σχεδίαση χαρακτηρίζεται από ακριβείς γραμμές που οριοθετούν τις λείες επιφάνειες εντός των κλασικών αναλογιών BMW . Εμπνευσμένη από την πλούσια ιστορία του μοντέλου, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan διαθέτει φρέσκο, μοντέρνο πρόσωπο.

Μέσα από μία συστηματική σχεδιαστική εξέλιξη του εμπρός τμήματος προηγούμενων μοντέλων, οι προβολείς και η μάσκα αποτελούν μία ενιαία μονάδα. Κυρίαρχο θέμα στο εσωτερικό είναι η ‘διαστρωμάτωση’, δηλαδή επιφάνειες σε στρώματα σε έκκεντρα επίπεδα. Σε συνδυασμό με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του cockpit , η διάταξη αυτή διευκολύνει την πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες. Επιπλέον του BMW M Sport package , η νέα BMW Σειρά 3 Sedan προσφέρεται για πρώτη φορά σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ( Sport , Modern , Luxury ), η κάθε μία από τις οποίες υπογραμμίζει ένα ιδιαίτερο γνώρισμα του χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η BMW HP 4 είναι η ελαφρύτερη και ταχύτερη μοτοσικλέτα supersports στην κατηγορία της μέχρι σήμερα. Το σήμα HP σημαίνει υψηλές επιδόσεις και κατά συνέπεια εξαιρετική σβελτάδα, ισχύ και οδική συμπεριφορά. Οι αρετές αυτές εκφράζονται στη σπορ σχεδίαση και στις αποκλειστικές επιφάνειες που αποτελούνται μεταξύ άλλων από ανθρακονήματα και τιτάνιο. Τα έντονα χρώματα των προηγμένων γραφικών ομοίως τονίζουν τα υψηλά πρότυπα που ενσαρκώνει η BMW HP 4.

Σαν μοτοσικλέτα υψηλών επιδόσεων, κάθε BMW HP 4 φέρει το δικό της σειριακό αριθμό χαραγμένο ανεξίτηλα μέσω λέιζερ στην πάνω γέφυρα του ψαλιδιού .

Με φρέσκια και ζωηρή εμφάνιση, η Husqvarna Nuda 900 R δηλώνει σβελτάδα, σπορ ικανότητες και δυναμισμό. Το πρώτο μοντέλο δρόμου από τη Husqvarna Motorcycles , ‘παντρεύει’ τη μηχανολογική ευφυΐα του BMW Group με την Ιταλική φινέτσα. Η μινιμαλιστική σχεδίαση σημαίνει ότι κάθε στοιχείο παίζει το δικό του ρόλο στη σύνθεση της σπορ εξωτερικής εικόνας που χαρίζει μία μοναδική οπτική ένταση. Η σχεδιαστική φιλοσοφία φτάνει μέχρι την αεροδυναμική ουρά .

Το MINI παρουσίασε την εγκατάσταση COLOUR ONE for MINI των Scholten & Baijings στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού  2012. Πρόκειται για ένα έργο που διερευνά σε βάθος τη σχεδίαση ενός MINI One εξετάζοντας όλα τα συνθετικά στοιχεία μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και αναλύοντας εξονυχιστικά τη σχεδιαστική διαδικασία. Οι Ολλανδοί σχεδιαστές Scholten & Baijings κυριολεκτικά έγδυσαν το MINI One στρώμα-στρώμα, σαν ένα κρεμμύδι, θέλοντας να μελετήσουν τόσο το αυτοκίνητο όσο και κάθε εξάρτημα ατομικά. Αυτό το έντονα οραματικό project αμφισβητεί σχεδόν όλους τους τομείς σχεδίασης, εστιάζοντας στην ουσία κάθε εξαρτήματος. Σε στενή συνεργασία με την ομάδα σχεδίασης του MINI , το σχεδιαστικό δίδυμο ‘έντυσε’ τα απογυμνωμένα εξαρτήματα με χρώματα και υλικά, ανοίγοντας νέες προοπτικές στην αυτοκινητιστική σχεδίαση.

Τα έργα του BMW Group Design works USA συγκέντρωσαν συνολικά οκτώ διακρίσεις στο θεσμό iF Product Design Awards 2013. Μεταξύ των νικητών στην κατηγορία Product Design είναι η καρέκλα Allsteel Clarity Chair , ο υπολογιστής Siragon AIO , ο σκελετός ποδηλάτου NeilPryde Bayamo , το παιχνίδι για υπολογιστές Level 10 Snow Edition της Thermaltake , η HD 5210 webcam της HP , το στυλό ES 2 της Prodir , το Eros laptop της Huawei και το BMW Travel & Comfort System , ένα σύστημα με ποικίλες λύσεις αποθήκευσης στο αυτοκίνητο.

Το σερί επιτυχιών συνεχίστηκε με αυτές τις τελευταίες διακρίσεις: Από το 2007, το BMW Group Design κατακτά συνεχώς βραβεία στο θεσμό iF Design Awards – το 2008, για τη BMW Σειρά 3 Cabrio και τη μοτοσικλέτα BMW G 650 Xcountry , το 2010 για τη μοτοσικλέτα BMW F 800 R , το 2011 για τη BMW Σειρά 5 Sedan και BMW Σειρά 5 Touring και το 2012 για τη BMW Σειρά 1 και BMW Σειρά 6 Coupe.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...