Η Audi θέλει να αναβαθμίσει τον πεντακύλινδρο κινητήρα της για να πιάσει τον αντίστοιχο της AMG

Σχετικά άρθρα

8715976862035878648

Η Mercedes-Benz έχει ανακοινώσει η AMG έχει εκελίξει έναν νέο 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που θα αποδίδει 350 άλογα με 450 Nm ροπής και θα τοποθετηθεί στην A45 και CLA45. Στόχος της AMG, σύμφωνα με τον επικεφαλή ανάπτυξης της εταιρίας Tobias Moers, είναι να έχουνε την ίδια επίδοση με τον μεγαλύτερου κυβισμου και προφανώς μεγαλύτερης κατανάλωσης 2.5-λιτρο TFSI κινητήρα του Audi RS3 που αποδίδει 360 άλογα.

Η Audi είναι εντυπωσιασμένη με το εν λόγο μηχανικό σύνολο και είναι αποφασισμένη να εξελίξει και να δώσει μεγάλες αναβαθμίσεις και στο δικό της κινητήρα ώστε να αποδίδει περισσότερη ιπποδύναμη και ροπή αλλά παράλληλα να μειώσουν τις εκπομπές CO2.

Ο επικεφαλής του τμήματος Audi quattro, Stephan Reil, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ο πεντακύλινδρος κινητήρας μας έχει ασφαλές μέλλον αλλά τα νούμερα που βλέπω από το κινητήρα της AMG είναι τεράστια για έναν 2-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα.

Όμως, ενώ το να βρεθεί η απαιτούμενη αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή έχει κάποια δυσκολία, ακόμα πιο δύσκολο θα είναι το αναβαθμισμένο σύνολο να τηρεί τα όρια εκπομπών του EU6, που θα ισχύουν στην Ευρώπη από το 2014, όπως είπε ο Reil. Ρα μέρη που χρειάζονται περισσότερη δουλειά είναι η διαδικασία της καύσης και οι καταλύτες, σημεία κλειδιά για τις εκπομπές.

Όπως και να έχει, από μια τέτοια “μάχη” ιπποδυνάμεων μεταξύ των εταιριών ο τελικός “νικητής” είναι ο καταναλωτής και τα νέα μοντέλα της Audi με το σήμα RS προμηνύονται και αυτά εκρηκτικά.

[Πηγή: Carsales]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...

Η Audi καταργεί την ονοματοδοσία των μοντέλων της που δημιούργησε σύγχυση

Το καλοκαίρι του 2017, η Audi ανακοίνωσε πως αλλάζει την ονομασία των μοντέλων της, προσθέτοντας σε αυτά 2 επιπλέον νούμερα. Τα ονόματα των μοντέλων...

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...
Autoblog.gr